Pressman nem hagyta szó nélkül Orbán és Zelenszkij egyeztetését

Az amerikai nagykövet a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait.

2024. 05. 10. 8:21
PRESSMAN, David
David Pressman amerikai nagykövet MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritka alkalmak egyike: David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete ugyanis pozitívan reagált a hírre, miszerint két nappal ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonon egyeztetett egymással. A diplomata ezúttal azonban nem volt túl bőbeszédű – mint amikor éppen bírálja a magyar kormányt vagy a belpolitikába igyekszik beleszólni.

Pozitív előrelépés

– reagált a két vezető egyeztetésére, megosztva Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár posztját.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban arról tájékoztatta az MTI-t: a megbeszélés során áttekintették a magyar–ukrán kapcsolatok minden fontos elemét. A tárgyalás kiemelt témája a háború és béke kérdése volt. Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország kész hozzájárulni minden olyan kezdeményezéshez és erőfeszítéshez, amely elvezet a békéhez, továbbá megegyeztek abban, hogy a kétoldalú konzultációkat folytatni fogják.

 

Borítókép: David Pressman amerikai nagykövet (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.