„Az izraeli emberek nagyon hálásak Orbánnak és kormányának, amiért mindig kiáll Izrael mellett”

– Magyarország mindig megvédte Izraelt az EU-ban, illetve az ENSZ-ben, fontos szövetségesei vagyunk egymásnak – mondja Jaír Netanjahu. Benjamin Netanjahu, Izarel miniszterelnökének fia interjút adott a Mandinernek.

Forrás: Mandiner2024. 02. 19. 20:14
Forrás: FB/Orbán Viktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Gázai övezetben tízezer zsidó élt generá­ciók óta, otthonaik, üzleteik, farmjaik voltak ott. Amikor Izrael 2005-ben kivonult a területről, kitelepítette őket az otthonukból, még a temetőkből is elvitte a holttesteket. És mindenki – legalábbis az izraeli baloldal – azt remélte, így, hogy már nem mi irányítjuk őket, és dollármilliárdok áramlanak oda Euró­pából és Amerikából, majd Gáza lesz a Földközi­-tenger térségének Szinga­púrja vagy Dubaja. 

Láthatjuk, hogy nem ez történt: a Hamász átvette a hatalmat, egyébként demokratikus választáson – a palesztin nép elsöprő arányban támogatja a szervezet terrorista politikáját. 

A Hamász pedig fogta az összes pénzt, amit Európától és Amerikától kaptak, és ahelyett, hogy üdülőhelyeket, iskolákat és kórházakat épített volna, terroralagutakat hozott létre, átkelve a határon Izraelbe, hogy izraeli közösségeket támadjon meg. Gyártott sok tízezer rakétát, és immár évtizedek óta izraeli városokat lő velük. Ez az, amit az izraeli konzervatív oldal előre látott. Apám is figyelmeztetett, hogy Gáza nem a Földközi­-tenger Szingapúrja vagy Dubaja lesz, hanem egy terrorgóc Izrael szíve mellett” – erről is beszélt a Mandinernek Jaír Netanjahu annak kapcsán, hogy édesapja, Benjamin Netanjahu volt a leghangosabb ellenzője Izrael 2005-ös gázai kivonulásának.

A gázai háború kapcsán elmondta, 

az igazi háború Izrael és Irán között zajlik.

Mint mondta, a Hamász az iráni polip egyik csápja. „Irán egy lator állam, ugyanaz az ideológiá­ja, mint az Iszlám Államnak és az al-Kaidának. Azért épít atomfegyvert, hogy elpusztítsa Izraelt, és ezt nyíltan ki is mondja. Destabilizálja a Közel-Keletet, és lassan már az egész világot” – fogalmazott. 

Annak kapcsán, hogy a nyugat- és észak-európai országokban, sőt az Egyesült Államokban is nőtt az antiszemitizmus Jaír Netanjahu kijelentette: „Van az a jelenség, amit zöld–vörös szövetségnek hívnak: a radikális marxisták nyugati szövetsége az iszlamistákkal, akik a zöldek. Egyesíti őket az Izrael és a zsidó-keresztény civilizációval szembeni gyűlölet, a nyugati értékekkel szembeni gyűlölet, a kapitalizmussal, a szabadpiaccal és a szabad gazdaságokkal szembeni gyűlölet. Az Izraellel szembeni gyűlölet kéz a kézben jár az Egyesült Államokkal, az Euró­pával és a nyugati civilizációval szembeni gyűlöletükkel. Tehát ez egy sokkal nagyobb jelenség része.”

Mint mondta, van egy hangos, progresszív Izrael-ellenes tábor. 

„Ez ironikus módon a palesztinok oldalán áll, akik halállal büntetik a melegeket, lenézik a nőket. Azért vannak ugyanazon táborban, mert nem tudják, mit támogatnak”

– fogalmazott, és hozzátette:

azt hiszem, az izraeli emberek rendkívül nagyra értékelik, hálásak Orbánnak és kormányának, valamint Magyarországnak, amiért mindig kiállt és kiáll Izrael mellett, megvédte az EU-ban és az ENSZ-ben. Magyarország mindig vétózza az antiszemita és Izrael-ellenes határozatokat. Fontos szövetségesei vagyunk egymásnak.

Jaír Netanjahu megjegyezte, 

Soros György az egyik legnagyobb finanszírozója az Izrael- és zsidóellenes, antiszemita nem kormányzati szervezeteknek.

„Ő a felelős azért, hogy Izrael legnagyobb ellenségeit ügyesen szponzorálják és finanszírozzák. Soros nem barátja Izraelnek és a zsidó népnek, az biztos.”

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook/Orbán Viktor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.