Az olimpiára eltüntetnék a párizsi utcákról a hajléktalanokat

Közeledik az olimpia, nem akarnak hajléktalanokat látni az utcákon.

2024. 02. 12. 18:05
párizsi olimpia
Párizs, 2017. szeptember 14. Az olimpiai ötkarika a párizsi Trocadero téren, az Eiffel-torony elõtt 2017. szeptember 14-én, miután az elõzõ nap bejelentették, hogy Párizs nyerte el a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát. (MTI/EPA/Ian Langsdon) Fotó: IAN LANGSDON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közeledik a párizsi olimpia, pár hónap és az egész világ a francia fővárosra figyel, több millió ember fogja elözönleni az utcákat és mindenhol vidám, sportszerető embert lehet majd látni. 

A francia hatóságok pedig nem szeretnék, hogy az emberek mindenhol utcán kéregető és ott élő migránsokat lássanak, így elkezdték az  Ile-de-France régió „társadalmi megtisztítását”. Vagyis, így fogalmaznak a baloldaliak, akik rettegve nézik, hogy a hatóságok minden este szállást biztosítanak, akár szállodákban is az illegálisan az országukban tartózkodó emberek tömegének. Nyugodtan mondhatjuk, hogy tömegről beszélünk, hiszen a hatóságok állítása szerint 120 ezer ember estéjét állják – valószínűsíthetően adófizetői pénzből.

Nemrég az okozott hatalmas felháborodást, hogy Párizs 12. kerületében a Charles de Gaulle híd alatt kialakított illegális migránstábort számolta fel a rendőrség.

Lapunk is írt róla, hogy körülbelül 330 ezer hajléktalan él Franciaországban: vannak köztük olyanok, akik az utcán élnek, mások pedig különböző hajléktalanszállókon, menedékkérőknek felállított befogadóközpontokban húzzák meg magukat.

Borítókép: Az olimpiai öt karika a párizsi Trocadero téren, az Eiffel-torony előtt 2017. szeptember 14-én, miután az előző nap bejelentették, hogy Párizs nyerte el a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.