Itt a beismerés: az oroszok miatt esett pánikba Amerika

Brutális űrbéli fegyverrel rendelkezhet Oroszország. Emiatt retteg az Amerikai Egyesült Államok vezetése.

2024. 02. 16. 8:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehér Ház csütörtökön nyilvánosan is megerősítette, hogy Oroszország aggasztó fegyverhez jutott, amely a műholdak ellen irányulhat. Washington azt azonban közölte, hogy az nem okozhat közvetlenül fizikai pusztítást a Földön.

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője elmondta, hogy az amerikai hírszerzés tisztviselőinek információi vannak arról, hogy Oroszország képességet szerzett egy ilyen fegyver használatára – írja az AP amerikai hírügynökség. 

A tengerentúlon uralkodó riadalmat jelzi az is, hogy az amerikai tisztviselők már elemzik a technológiával kapcsolatos információkat, és konzultáltak szövetségeseikkel és partnerekkel az ügyben.

Először is, ez nem egy aktív képesség, amelyet bevetettek, és bár Oroszország e különleges képességre való törekvése aggasztó, senki biztonságát nem fenyegeti közvetlen veszély

 – mondta Kirby.

Hozzátette: nem egy olyan fegyverről van szó, amellyel megtámadhatók emberek vagy amely fizikai pusztítást okozhat a Földön.

A Magyar Nemzet már korábban is írt arról, hogy az Egyesült Államok súlyos nemzetbiztonsági fenyegetéssel nézhet szembe. Az előző információk arról szóltak, hogy Moszkva nukleáris fegyvert akar juttatni az űrbe.

Peszkov, Dmitrij
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Fotó: MTI/EPA/Samil Zumatov

 

Oroszország szerint az USA az üggyel Ukrajna további támogatását akarja elérni

Az amerikai aggodalmakra már az oroszok is reagáltak. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Moszkvában az új orosz katonai képességekkel kapcsolatos állításokat cselnek minősítette, amelynek célja, hogy az Egyesült Államok kongresszusa támogassa az Ukrajnának nyújtott segélyeket.

Nyilvánvaló, hogy Washington a segélytörvény megszavazására próbálja rávenni a kongresszust

 – szögezte le Peszkov.

John Kirby amerikai szóvivő a nyilatkozatában elismerte, hogy az oroszok új képessége űralapú, s így sértené a nemzetközi űrszerződést, amelyet több mint 130 ország, köztük Oroszország is aláírt. Kirby ugyanakkor nem kívánta kommentálni, hogy nukleáris fegyverről van-e szó. Azt azonban elismerte, hogy komoly ügyről van szó.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay/LoganArt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.