Több tucat migráns egy mikrobuszban – elkapták őket a hatóságok

Az illegális migránsok Bosznián keresztül próbálnak bejutni Horvátországba, azaz Európai Unió területére. Ezúttal egy mikrobuszba zsúfolódott be több tucat illegális bevándorló.

Forrás: Novoszti2024. 02. 16. 15:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig győzték megszámolni a mikrobuszba bepréselődött migránsokat a boszniai hatóságok. A határrendőrség munkatársai a horvát határ közelében, Velika Kladusa környékén vették őrizetbe a bosnyák állampolgárságú, 36 éves E. B.-t, akit embercsempészéssel gyanúsítanak.

A járműben 42 illegális bevándorlót találtak az egyenruhások – tudósít a Novoszti szerb napilap.

Az embercsempészt az államhatár megfigyelése során fülelték le a hatóságok a határzónában, Cazin község területén. Amikor megállították, a bosznia-hercegovinai állampolgár migránsokat szállított egy bosnyák rendszámú kocsiban.

A mikrobuszban lévő migránsok több különböző országból érkeztek az Európai Unió határára. Saját elmondásuk szerint közülük tizenhárman Szíriából, kilencen Nepálból, heten Törökországból, hatan a Kínai Népköztársaságból, öten Indiából származtak, egy-egy migráns pedig Srí Lankáról és Pakisztánból érkezett.

Az esettel kapcsolatban eljárás indult Boszniában.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, az utóbbi időszakban új útvonalat találtak maguknak az illegális migránsok, mióta Szerbia északi részén fokozták a rendőri jelenlétet. Szükség is volt az erőteljesebb szerb fellépésre, mert az illegális bevándorlók között nem voltak ritkák a fegyveres összetűzések sem, amelyek többször is áldozatokat követeltek. 

A helyi lakosság pedig kénytelen volt rettegésben élni. 

Mivel Szerbia komoly rendőri erőket csoportosított Vajdaságba, a magyar–szerb határ mentén fekvő településekre, a migránsbandák most Bosznia-Hercegovinán keresztül próbálnak bejutni az EU-ba, az útvonal azonban veszélyes, hiszen át kell kelni a gyors folyású Drinán. 

Borítókép: Migránsok Boszniában (Fotó: AFP/Damir Sencar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.