Elon Musk nagyon kiakadt a The New York Timesra

Egy poszt után írta ki véleményét az X-re a techmilliárdos, Elon Musk, amiben kiderült, hogy a The New York Times könyvlistája nem adatokon alapszik.

Forrás: X2024. 03. 11. 13:21
SpaceX, Twitter and electric car maker Tesla CEO Elon Musk looks on as he speaks during his visit at the Vivatech technology startups and innovation fair at the Porte de Versailles exhibition center in Paris, on June 16, 2023. (Photo by Alain JOCARD / AFP) Fotó: Europress/AFP/Alain Jocard
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk, a techmilliárdos nagyon kiakadt az X-en, miután valaki megosztott egy bírósági hírt arról, hogy a The New York Times − fogalmazzunk visszafogottan − sajátosan készíti el a heti könyves ranglistáját. 

Erre Musk csak annyit írt, hogy „pure propaganda”, azaz színtiszta propaganda.

Rob Henderson író a posztjában arról írt, hogy hiába az eladási számok, hiába a frissen megjelent könyvének népszerűsége, nem volt a listán, pedig a belső adatok alapján a negyedik helyen kellett volna állnia. De több író is arra panaszkodott, hogy hiába a jó eladási adatok, nem kerültek fel a listára.

Erre reagálva jelent meg egy poszt, miszerint a The New York Times a bíróságon kénytelen volt elismerni, hogy ez nem egy rangsorolt ​​lista. Ez valójában „szerkesztői tartalom”, és kizárhatják azokat a könyveket, amelyeket nem szeretnek vagy nem tetszik nekik. Ezt a posztot osztotta tovább utána Elon Musk.

 

Borítókép: Elon Musk szerint színtiszta propaganda a The New York Times (Fotó: AFP/Alain Jocard)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.