„Fel kell lépni az illegális migráció ellen”

A határok védelme napjaink egyik legsürgetőbb feladata.

2024. 04. 26. 13:04
A kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napja a Millenárison 2024. április 25-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha valaki szeretne belépni az Egyesült Államokba vagy bármelyik másik országba, akkor azt a megfelelő módon, legálisan kell megtenni – mondta Diego Morales, Indiana államminisztere a CPAC Hungaryn tartott kerekasztal-beszélgetésen, amit Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője vezetett.

Szerinte meg kell védeni a határokat, és hisz abban, hogy falat kell építeni, és abban is hisz, hogy ha valaki Amerikába vagy bármelyik másik országba szeretne menni, akkor azt megfelelően kell tenni.

Mark Ivanyo, az amerikai Republicans for National Renewal elnöke pedig arról beszélt, hogy példátlan mennyiségű illegális migráns érkezik az Egyesült Államokba, és a szövetségi kormány feladata lenne, hogy megvédje a határokat, de ezt nem megfelelően teszik a határőrök.

A kormány feljelenti őket, ha visszautasítják a migránsokat. Ez az egyik oka annak, amiért Joe Biden elnök ennyire rosszul teljesít a közvélemény-kutatásokon. Az emberek észrevették, hogy egész egyszerűen a jogállamot egyáltalán nem tisztelik ezek az illegális migránsok, és azt hiszik, hogy jobb amerikaiak, mint bármelyik másik amerikai

– rögzítette, majd hozzátette: – Mindannyian tudjuk, hogy Donald Trump már kétszer megnyerte a republikánus jelöltséget, és most megint meg fogja nyerni. Ha a demokraták okosak lennének, akkor nem Joe Bident jelölnék, hiszen még járni is alig tud. Látjuk, hogy alig tud a lépcsőn felmászni, úgyhogy nem fog még egy ciklust végigvinni – fogalmazott az amerikai elnökválasztásról Mark Ivanyo.

 

Borítókép: A kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napja a Millenárison 2024. április 25-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.