Kiszállt a brüsszeli rendőrség a NatConra: végzésük van arról, hogy le kell állítani a rendezvényt + videó

Tovább dagad a szólásszabadság elleni botrány Brüsszelben.

2024. 04. 16. 14:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Friss bejelentést tett Yoram Hazony, a NatCon konferencia főszervező szervezetének, az Edmund Burke Alapítványnak az elnöke. Hazony arról tájékoztatta a plénumot, hogy rendőrök érkeztek a helyszínre azzal a végzéssel, hogy véget kell vetni annak.

A tájékoztatás szerint a helyszínre érkező rendőrök megijedtek a forgó kameráktól és – vélhetően erősítés szerzés érdekében – egyelőre elhagyták a helyszínt.

A rendőrséggel folytatott tárgyalásokról Yoram Hazony a következőket árulta el: jelenleg a rendőrség azt mondja, hogy a rendezvény közrendzavarást okoz, ezért fokozatosan be fogják zárni. Ez úgy fog működni, hogy egyelőre addig maradhattok itt, ameddig csak akartok. De ha kisétáltok az épületből, nem fognak visszaengedni titeket.

Ha véletlenül úgy döntenének, hogy nagyobb erővel zárnak be minket, akkor biztosíthatom önöket, hogy holnap reggel egy másik helyszínen folytatjuk

– mondta az alapítvány elnöke.

Borítókép: Rendőrök szállnak ki a NatCon konferencia helyszínére (Fotó: Polgári Magyarországért Alapítvány/X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.