Több hónapos csúcsra drágult a Brent olajfajta

Tavaly október óta kedden emelkedett először 89 dollár fölé a Brent hordónkénti ára.

Forrás: MTI2024. 04. 02. 13:08
Egy épületen lévő elektronikus tábla a Brent nyersolaj árát mutatja Hongkongban 2022. március 9-én. Fotó: Peter Parks Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Röviddel 12 óra után az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 89,03 dolláron állt, 1,85 százalékos drágulással, írta az MTI.

A Buckeye Pipe Line Co. légifelvétele látható Lindenben, New Jersey államban, 2022. május 11-én. (Fotó: AFP/Tayfun Coskun / Anadolu)
A Buckeye Pipe Line Co. légifelvétele látható Lindenben, New Jersey államban, 2022. május 11-én (Fotó: AFP/Tayfun Coskun/Anadolu)

Elemzők az áremelkedést elsősorban azzal magyarázták, hogy az orosz energialétesítmények elleni ukrán támadások és az eszkalálódó közel-keleti konfliktus fenyegetik a biztonságos ellátást.

A Brent egy hónapja 83,55 dolláron, három hónapja 78,25 dolláron, egy éve 85,12 dolláron zárt. A Brent ára egy éven belül 71,28 dollár és 97,69 dollár között mozgott.

Borítókép: Egy épületen lévő elektronikus tábla a Brent nyersolaj árát mutatja Hongkongban 2022. március 9-én (Fotó: AFP/Peter Parks)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.