Ukrán zászlóval pózoló emberekről készült fotókat találtak az egyik terrorista telefonjában

A moszkvai terrortámadás egyik elkövetőjének telefonjában olyan fotókat találtak, amelyeken terepszínű ruhás emberek látható ukrán zászlóval – számol be róla a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. Az orosz hatóságok arra következtetnek, hogy a márciusi merénylet az ukrajnai háborúval állhat kapcsolatban.

2024. 04. 05. 9:48
A Crocus City Hall kulturális központ kiégett épülete Krasznogorszkban 2024. március 25-én (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov) Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás megállapította, hogy a támadók az összekötőjük utasítására választották a merénylet helyszínéül a moszkvai koncerttermet. Ráadásul pontosan az ukrajnai elleni orosz invázió második évfordulóján küldték el az egyik támadó telefonjára a koncertterem bejáratairól és az oda vezető utakról készült képernyőfelvételeket.

Gyertyát gyújtanak és virágot tesznek le emberek a moszkvai merénylet helyszínén
Gyertyát gyújtanak és virágot tesznek le emberek a moszkvai merénylet helyszínén (Fotó: MTI/AP/Moscow News Agency/Szergej Vegyjaskin)

A nyomozók hangsúlyozták, hogy a vádlott mindezt vallomásában megerősítette.

A támadók a merénylet után megpróbálták megsemmisíteni a telefonokat – számolt be róla a Lenta.ru orosz hírportál. A vizsgálat jelenleg az ukrán biztonsági szolgálatok és iszlamista terrorszervezetek képviselőinek részvételére koncentrál a támadás megszervezésében és finanszírozásában.

 

Borítókép: A Crocus City Hall kulturális központ kiégett épülete Krasznogorszkban 2024. március 25-én (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.