Nyáron ismét megtartják a Kurultajt Bugacon

A Magyar Turán Szövetség augusztus 12–14. között ismét megrendezi a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a Kurultajt a Bács-Kiskun megyei Bugacon.

Forrás: MTI2021. 11. 06. 19:00
null
Bugac, 2018. augusztus 11. Lovasok a Kurultáj - Magyar Törzsi Gyûlés seregszemléjének próbáján Bugacon 2018. augusztus 10-én. Európa legnagyobb hagyományõrzõ rendezvényén csaknem négyszáz hagyományõrzõ csoport mutatkozik be augusztus 10-tõl 12-ig. MTI Fotó: Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kurultaj a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, és mára olyan összekötő kapoccsá vált, amely az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja – közölték a szervezők a távirati irodával.

A tájékoztatás szerint a magyarokkal rokon keleti népek kulturális találkozója – a sztyeppei lovas-nomád népekkel való rokonság révén – nagy törzsi gyűlés is egyben. A turán szövetség hívására száznál több csapat érkezik majd Bugacra, ahol képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is.

A több mint tízéves múltra visszatekintő magyar törzsi gyűlésre a szervezők tradicionális seregszemlével, harci bemutatókkal, lovasversenyekkel és lovasvetélkedőkkel, íjászprogramokkal, a magyar, a hun, az avar örökséget bemutató kiállításokkal, illetve népzenei rendezvényekkel készülnek. Emellett hatalmas jurtatábor épül, továbbá kézműves-bemutatók és -vásár, gyermekprogramok és tudományos ismeretterjesztő előadások is színesítik majd a kínálatot.

 

Borítókép: Lovasok a 2018-as Kurultajon (Fotó: Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.