Az Építészeti Múzeum új épületegyüttesének tervezésére írt ki pályázatot az MMA

Jelentős érdeklődés mellett zajlik a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) új épületegyüttesének tervezésére kiírt nemzetközi tervpályázat. Az első szakaszban 39 pályázó nyújtotta be érvényesen a jelentkezését. Számukra most kezdődik a tervpályázat következő, a tervezési munkát magába foglaló szakasza. A pályázat ettől kezdve titkos: az építészirodák, szakmai közösségek alkotásait a második, pályázati szakaszban már anonim módon ismeri meg és bírálja el a bírálóbizottság.

Magyar Nemzet
2023. 07. 14. 21:00
MMA
Forrás: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MMA június 29-i részvételi határidővel hirdette meg kétszakaszos, meghívásos, a részvételi szakaszban bármely – a referenciakövetelményeknek megfelelő – hazai és külföldi építésziroda számára nyitott, a pályázati szakaszban kétfordulós építészeti tervpályázatát a MÉM MDK új épületegyüttesének tervezésére.

A helyszín a budapesti Városligeti fasor 9–13. A pályázat díjazására bruttó 45 millió forint áll rendelkezésre.
A MÉM MDK 2017-ben jött létre az MMA fenntartásában. Az MMA feladata az intézmény új, állandó otthonának létrehozása az egykori BM Központi Kórház területén, a felújított és ma már az intézmény kiállítóhelyeként használt Walter Rózsi-villa szomszédságában.

A tervpályázat fő feladata az új főépület megtervezése, a meglévő, egykori Grünwald- és Herczel-szanatóriumok integrálásával.

A korábbi, eredménytelenül zárult tervpályázatot követően a pályázatot előkészítő bizottság újratervezte az intézmény, a majdani Magyar Építészeti Központ és Múzeum tervezési programját és a pályázati eljárást is. Ennek eredménye a jelenlegi, kétszakaszos, kétfordulós tervpályázat. 

A kiíró szerint a racionalizált építészeti program olyan kompakt, világszínvonalú építészeti beruházást tesz lehetővé, amely szem előtt tartja a fenntarthatóság és a működtethetőség követelményeit is.

A kétfordulós pályázati szakasz ősszel zajlik majd, az eredményhirdetés december első felében várható.

Borítókép: Az MMA székháza (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.