Az emberi sztorikra helyezi a hangsúlyt a készülő Hunyadi-sorozat

Nagyjából egy évet szánnak a vizuális effektek utómunkáira a Hunyadi-sorozat alkotói. A Hír TV Svenk című műsorának mai adásában Nagypál Orsi rendező és Takács Gergely VFX supervisor mesélnek a sokak által várt alkotásról, amelyet 173 nap alatt forgattak le.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 15:00
Hunyadi
A Hunyadi Jánost játszó Kádár L. Gellért a Csikágó nevű lovon. A Hunyadi (The Rise of the Raven) c. tévésorozat forgatása az NFI fóti stúdiójában Fotó: Fotó: Bach Máté Forrás: Bach Máté/Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Mindannyiunk szándéka az volt, hogy egy világszínvonalú sorozatot tegyünk le az asztalra. A Hunyadi című tévésorozat bárhol a világon megállja a helyét, ahogy felvettük, megvilágítottunk, a forgatókönyveket megírtuk, de kiemelkedő lesz a dráma, valamint a színészi munka minősége is, és még csak most jön az utómunka, a sound design és a rengetek számítógépes trükk − magyarázta a Svenk stábjának Nagypál Orsi rendező, aki kiemelte, hogy a forgatókönyvek elolvasása után azért vállalta el ezt a munkát, mert azt látta, hogy nagyon erős, a személyes történeteket hangsúlyozó, drámai sorozat lesz A holló felemelkedése. 

A Hunyadi alkotóinak többezres tömeget kell a vászonra varázsolni (Forrás: Rise of the raven/Leo Pinter)

− Nagyon fontos volt, hogy az emberi oldalról közelítsük meg ezt a sztorit, és úgy meséljük el, hogy azt a nézőt is beszippantsa, aki nem is annyira érdeklődik a történelmi témák iránt. Az emberi érzések teljes tárháza felvonul, így nagyon könnyen befogadható és a nézőt könnyen behúzó sorozat lesz − fogalmazott Nagypál.

Takács Gergely VFX supervisor kiemelte, hogy az ő munkája elsősorban arról szól, hogy azt felügyeli, hogy hogyan keletkezik az a tartalom a filmben, amit nem a kamerával vettek fel, hanem számítógép előtti utómunka során születik. – Nagyon fontos része a projektnek a különböző olyan effektek létrehozása, amik a csatához tartoznak. Ilyenek például a katapultok, a katapultból kilőtt tűzgolyók, a becsapódások, ezeket destruction effekteknek hívunk. Erre is sok időt és energiát fogunk szánni, hogy nagyon gazdag látványt állítsunk elő a nézőnek – mesélte a szakember.

A készítők a nemzetközi filmpiacra szánják a sorozatot, ahol a Rise of the Raven (vagyis: A holló felemelkedése) címmel fut majd a német Beta Film forgalmazásában. A magyar változatot a televízióban a tervek szerint 2024 végén vetíti a TV2 lineáris sorrendben, ehhez a szlovéniai jogokat is megszerezte már, míg Ausztriában az osztrák állami televízió, az ORF adja le.

A Svenk adását 22.50-kor láthatják a Hír TV műsorán.

Borítókép: Kádár L. Gellért mint Hunyadi  (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.