Nem áll össze a 90-es évek nagy lánybandája, összevesztek a meleg- és a transzközösségek viszonyán

Ketten nem akartak LMBTQ-fesztiválokon és pride-rendezvényeken játszani.

Forrás: BBC2023. 09. 25. 18:11
null
British singer-songwriter Louise Redknapp poses on the red carpet on arrival for the BRIT Awards 2020 in London on February 18, 2020. (Photo by Tolga AKMEN / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – NO POSTERS – NO MERCHANDISE– NO USE IN PUBLICATIONS DEVOTED TO ARTISTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tagok közül ketten nem voltak hajlandók LMBTQ-fesztiválokon és pride-rendezvényeken játszani, ezért nem áll újra össze a 90-es évek egyik híres lánybandája, az Eternal a következő turnéjukra – adta hírül a BBC

Úgy tudni, hogy Easther és Vernie Bennett megtagadta, hogy melegközösségek rendezvényein is fellépjenek, emiatt pedig Louise Redknapp és Kéllé Bryan úgy döntött, így nem indulnak el a következő turnéra. 

A portálnak Redknapp sajtósa, Simon Jones azt nyilatkozta, hogy Vernie és Easther képviselője megüzente nekik, hogy nem fognak fellépni pride- vagy LMBTQ-rendezvényeken, mert úgy érzik, hogy a melegközösséget eltérítik a transzok, és ezt ők nem támogatják.

„Louise nagy támogatója és szövetségese az LMBTQ+ közösségnek, és mind ő, mind Kéllé azt mondta nekik, hogy nem dolgoznának együtt senkivel, aki ilyen nézeteket vall, és mint ilyen, az újraegyesülés nem fog megvalósulni. A tervezett Eternal újjáalakulás mögött álló csapat meleg, beleértve a menedzsmentet, a PR-t és a turnészervezőt is, és sem én, sem a csapat egyik tagja nem dolgozna olyan művészekkel, akik ilyen nézeteket vallanak a transzközösségről” – részletezte az ügyet Jones. 

A BBC egyébként megkereste a másik két tagot, hogy reagáljanak a vádakra, de választ a cikk megjelenéséig nem kaptak. 

Az Eternal brit R&B együttes 1992-ben alakult, és gyorsan befutottak a Stay című debütáló kislemezükkel. A későbbiekben csaknem tízmillió albumot adtak el. 

Borítókép: Louise Redknapp (Fotó: AFP/Tolga Akmen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.