Az operaház fantomja: megismétli a Madách Színház a jubileumi előadást

Jubileumi előadással ünnepli a Madách Színház Az operaház fantomja magyarországi bemutatójának 20. születésnapját november 3-án, amelynek során színpadra lép többek közt az összes Fantom, Christine és Raoul.

Forrás: MTI2023. 10. 28. 18:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jubileumi előadásra már minden jegy elfogyott, ezért a teátrum az ünnepi előadást teljes egészében megismétli november 19-én. A Madách Színház 2003. május 30-án mutatta be Andrew Lloyd Webber Az operaház fantomja című musicaljét, Szirtes Tamás rendezésében – non-replica változatban.

Tizenhét olyan közreműködő művész van a magyar előadásban, aki a kezdetek óta, azaz húsz éve játszik a darabban. Két Fantom: Sasvári Sándor és Csengeri Attila, Carlotta szerepében Röser Orsolya és Sáfár Mónika, a Firmin karakterét alakító Galbenisz Tomasz és Weil Róbert, valamint a Kikiáltót megformáló Pusztaszeri Kornél, tíz művész pedig a kórust erősíti a kezdetek óta. 

A Gaston Leroux azonos című regénye alapján készült darab londoni ősbemutatója 1986-ban volt, mára a világ legtöbbet játszott musicalje lett, megelőzve a Macskákat és a Chicagót.

Borítókép: Sasvári Sándor a fantom szerepében még 2021-ben (Forrás: Madách Színház)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.