Mintegy harminc helyszínen várja az érdeklődőket az Art Weekend Budapest

December 1–3. között mintegy harminc helyszínen várja az érdeklődőket az első Art Weekend Budapest programsorozat.

Forrás: MTI2023. 11. 24. 11:00
art weekend budapest
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A program fő célja, hogy a budapesti galériák év végi vásáraira fókuszálva szélesebb betekintést adjon a budapesti kortárs képzőművészeti színtérről. Elsősorban a magyar képzőművészeti szféra fejlődését és fenntarthatóságát szolgálja, miközben magukra az alkotókra, kiállítóhelyekre irányítja a figyelmet.

Art Week Budapest - Mintegy 30 helyszínen
A program célja, hogy szélesebb betekintést adjon a budapesti kortárs képzőművészeti szcénáról. Forrás: Facebook/ArtWeekendBudapest

Az advent első hétvégéjén rendezendő eseményen nyolc útvonalon, naponta három időpontban vezetett művészeti sétára is hívják a kortárs képzőművészetre fogékony közönséget a szervezők. Egy-egy művészeti séta másfél-két órás, ez idő alatt három-négy egymáshoz közel elhelyezkedő galéria meglátogatására nyílik lehetőség. A műteremlátogatás mellett többek között kiállításhoz kapcsolódó tetováló flash-nap és művészeti vásár is szerepel a programban – idézi a tájékoztató a Nyitrai Szilviát, a szervező ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökség kreatív vezetőjét.

Az első AWB meghívott vendégei Lara Mejac és Eva Simonic, a Ljubljana Art Weekend kreatív igazgatója és producere lesz. Ők azzal a szándékkal látogatnak Budapestre, hogy az ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökséggel a jövőbeli közös programok lehetőségéről egyeztessenek.

Az AWB a nemzetközi Art Weekend események sorában helyezkedik el, a Gallery Weekend Budapest társeseménye. A művészeti séták tervezett programjáról az alábbi linken lehet tájékozódni https://www.artnesz.hu/ 

Borítókép: Art Weekend Budapest advent első hétvégéjén (Fotó: Facebook/ArtWeekendBudapest)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.