David Bowie utcát kapott a születésnapjára

Január 8-án lett volna 88 éves.

Forrás: MTI2024. 01. 10. 16:22
BOWIE, David
Párizs, 2024. január 8. David Bowie angol zenész nevét viselõ, frissen leleplezett utcanévtábla Párizsban 2024. január 8-án, a mûvész születésének 77. évfordulóján. MTI/AP/Christophe Ena Fotó: Christophe Ena
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 8-án töltötte volna be a 88-at David Bowie, a zenész, akit rengetegen imádnak és elég sokan is gyűlölnek, szó nélkül azonban csak kevesen tudnak elmenni mellette még ma is, nyolc évvel a halála után. 

Születésnapja alkalmából Párizs Austerlitz nevű kerületében, a Rue Gisèle-Freud és az Avenue Pierre-Mendès-France között átadták az énekes-dalszerző nevét viselő utcát.

Első fellépése ugyanis 18 éves korában, 1965-ben itt volt, csak akkor még a The Lower nevű zenekarával lépett fel. Az avatás után fotó- és festmény-kiállításmegnyitót is tartottak az Athena galériában, amellyel szintén a zenésznek állítanak emléket.

BOWIE, David
Fotó: Christophe Petit Tesson

Borítókép: Utcatábla a David Bowie utcában (Fotó: )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.