Színpadon élnek tovább Görgey Gábor ruhái

Iván Ildikó, Görgey Gábor Kossuth-díjas író, költő, rendező felesége a Radnóti Színháznak ajándékozta férje teljes ruhatárát. Így a színház jelmeztára értékes ruhadarabokkal gazdagodott. Görgey Gábor öltözékei a színpadon élnek tovább.

Forrás: Új Szó2024. 01. 14. 21:30
Görgey Gábor
Görgey Gábor író, rendező Fotó: Fotó: Youtube Forrás: Petőfi Irodalmi Múzeum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÚjSzó.com készített interjút Iván Ildikóval, Görgey Gábor özvegyével, aki elmondta, hogy férje mindig igényesen öltözködött, számos ruha maradt utána. Sokáig gondolkodott azon, hogy mi legyen a hátrahagyott öltönyökkel, zakókkal és más ruhadarabokkal. Végül úgy döntött, hogy a Radnóti Színháznak ajándékozza azokat, ahol nagy sikerrel adták Görgey Gábor két, egyfelvonásos darabját, az Ünnepi ügyeletet és a Wiener Walzert.

Görgey Gábor
Görgey Gábor könyvei. Forrás: YouTube/Füred Televízió


Görgey Gábor ruhái a színpadon élnek tovább


A Radnóti Színház elfogadta a felajánlását, így ötven-hatvan zakó, cipő és számos kabát került a kelléktárba.

Az volt ezzel a vágyam, hogy Gábor ruhái tovább éljenek az időben, és a legméltóbb helyre kerüljenek

– emelte ki Görgey Gábor özvegye.

A színház azóta több ruhadarabját is felhasználta a darabokban, amelyeket felismerve Iván Ildikó könnyekig hatódott. Interjújában azt is elárulta, hogy örül, hogy a ruhadaraboknak a színház valóban hasznát tudja venni.

Felszabadító érzés, hogy a lehető legjobb helyre került minden.

 – nyilatkozta.

Az Iván Ildikóval készült teljes interjú az Új Szó oldalán érhető el.

Borítókép: Görgey Gábor a Petőfi Irodalmi Múzeum dokumentumfilmjében (Forrás: A Petőfi Irodalmi Múzeum hivatalos YouTube-csatornája)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.