Ingyenes koncerttel várják a gyerekeket a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Február 12–16. között összesen öt napon keresztül várja az általános iskolásokat a Magyar Rádió Énekkara és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara. A már hagyományosnak számító eseménysorozaton összesen tíz ingyenes hangversenyt tekinthetnek meg az érdeklődők.

Forrás: Híradó.hu2024. 02. 10. 21:30
zabadtéri koncert a Magyar Rádió Énekkara előadásában a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében 2020 nyarán. Fotó: Facebook / Magyar Rádió Művészeti Együttesei / Vörös Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beischer-Matyó Tamás A rózsát nevető királykisasszony című művének ősbemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők, Pad Zoltán vezényletével.

Mechler Anna író és Beischer-Matyó Tamás zeneszerző
Mechler Anna író és Beischer-Matyó Tamás zeneszerző. Forrás: Facebook/Magyar Rádió Művészeti Együttesei

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara egy könnyen befogadható, gyerekek számára is jól érthető műsorral készül. Az érdeklődő osztályok Debussy Kis szvitjének 2. tételét, Bizet Gyermekjátékok szvitjét és Ravel Lúdanyó meséi című művét hallgathatják meg – számolt be a Híradó.

A kórus, hűen eddigi teljesítményéhez, most is sikerrel vette ezt a kihívást, jó volt látni a próbák során, hogy milyen innovatív módon dolgoznak az anyaggal. Teszik mindezt úgy, hogy olykor 10-12 szólamban énekelnek, és a kezükben ott vannak az ütőhangszerek. Nagyon bízom benne, hogy ifjú közönségünk tátott szájjal hallgatja majd az előadást, amelybe egy ponton – Pad Zoltán vezető karnagy kérésének megfelelően – énekkel is be tudnak kapcsolódni

– fogalmazott Mechler Anna, a zenés mesejáték szövegkönyvírója.

A portál beszámolója szerint, a kórus-előadások február 12-én és 13-án a Magyar Rádió egykori épületében, a Bródy Sándor utcai 6-os stúdióban lesznek, február 14-én a Magyar Zene Házában, a Városligetben. A zenekari előadások február 15-én a Magyar Zene Házában, február 16-án a Bródy Sándor utcai 6-os stúdióban lesznek.

Borítókép: Szabadtéri koncert a Magyar Rádió Énekkara előadásában a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében 2020 nyarán (Forrás: Facebook/Magyar Rádió Művészeti Együttesei/Vörös Attila)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.