Még idén érkezik a Vaiana második része, folytatást kap a Jégvarázs és a Toy Story is

Régi hollywoodi recept: ha egy film kasszasiker lesz, csináld meg a folytatást!

2024. 02. 13. 20:00
Vaiana
Vaiana Fotó: AFP/Disney
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyüzemre kapcsolt a Disney: a minap bejelentették, hogy még idén, november 27-én bemutatják a Vaiana (eredetileg, Európán kívül Moana) című, nagy sikerű animációs film második részét – írja a BBC. Az első film ugyanis hatalmas sikert ért el: amellett, hogy majdnem 700 millió dollárt termelt a kasszáknál, Oscarra jelölték, zenéjéért pedig Grammy-díjat is kapott. Nem csoda, hogy élőszereplős változatot is készítenek belőle, ám az csak 2025-ben debütál. 

Toy Story
A Vaiana mellett jön a Toy Story folytatása is. Fotó: AFP

 

Hogyan folytatódik Vaiana története?

A második rész története szerint a főhős, az óceániai szigeten élő Vaiana, a polinéz törzsfőnök lánya és a Maui, a félisten (akinek hangját eredetileg Dwayne Johnson, a Szikla adja) óriási kalandra indulnak a tengereken. 

A Disney leírása szerint Vaiana váratlan hívást kap őseitől, hogy keljen útra Óceánián keresztül a rég elveszett távoli vizekre, ám közben olyasmikkel találkozik, mint soha azelőtt.

 

Ezek a Disney legnépszerűbb animációs filmjei  

A filmstúdió azonban nem elégszik meg ennyivel, a következő években sorra folytatást kapnak a Disney legnépszerűbb animációs filmjei. A cég megerősítette, hogy jön a Toy Story 5., a Jégvarázs 3. és a Zootropolis 2. része is. Ezekre viszont még jócskán várnunk kell, a Jégvarázs következő része ugyanis a hírek szerint 2026 előtt nem lesz kész, ugyanakkor már dolgoznak a negyedik filmen is. Hamarabb láthatják a rajongók a Zootropolis folytatását, amelynek premierjét jövő november 26-ra tűzték ki, a Toy Story bemutatási dátumáról azonban még nincs információ, de azt suttogják, 2026 és 2028 között várható.

 

A közönség a régi mesékre kíváncsi

A folytatások sikere azt mutatja, hogy a Disney-varázslat még napjaink woke-szaggatta filmes világában is működik.

A stúdió rendkívül hosszú utat tett meg Walter Disney első, ma már halhatatlanná vált mesehősétől, Mickey egértől indulva, s hiába állítja néhány, a valósággal konfliktusos viszonyt ápoló kutató, hogy a hagyományos gyerekkönyvek többsége az „elavult, szexista, rasszista, fehér felsőbbrendűséget hirdeti”, a mesék világában a legnagyobb sikert továbbra is a klasszikusabb történetek hozzák. 

Borítókép: Vaiana (Forrás: AFP/Disney)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.