Vajon Banksynek köze van a legújabb londoni graffitihez?

Szent Patrik napján hajnalban tűnt fel egy friss street art-munka a londoni Finsbury Park közelében, amely tulajdonképpen egy nagy zöld masszát ábrázol, de mivel éppen egy csupasz fa mögé készült, távolról nézve olyan, mintha annak lombkoronája lenne. Alá egy embert festett a művész, aki egy öntözőslagot tart a kezében.

Forrás: BBC2024. 03. 18. 15:00
BANKSY
London, 2024. március 18. Banksy brit graffitimûvész legújabb festményét fényképezik járókelõk egy londoni házfalon, a Finsbury Park környékén 2024. március 18-án. Banksy az Instagram internetes közösségi portálon jelölte meg sajátjaként az alkotást. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Banksy a graffiti feltűnése óta megerősítette Instagram-oldalán, hogy ő áll az új műalkotás mögött, amely vasárnap jelent meg London északi részén. Az utcai művész hétfőn töltötte fel a közösségi oldalakra a Finsbury Park falfestmény előtti és utáni képeket.

A helyiek természetesen lerohanták a helyszínt, hogy fotókat készítsenek a műalkotásról. Az egyikük azt mondta, hogy „büszkék” arra, hogy az ő utcájukat választotta a világhírű művész, aki máig őrzi inkognitóját.

James Peak, a BBC Radio 4 The Banksy Story című sorozatának készítője egy fülest követően sietett megnézni a művet, szerint a festmény valószínűleg egy nyomótömlővel vagy tűzoltó készülékkel készülhetett.

A felhasznált festék színe is megegyezik azzal, amit az Islington kerület használ a helyi táblákhoz, Peak szerint ez azt jelzi, hogy Banksy mennyire odafigyel a részletekre.

Tavasz van, és ez a fa tele kellene legyen hajtásokkal, de Banksy bizonyára elbiciklizett mellette, és arra gondolt, milyen szomorúan néz ki ilyen meztelenül

 – fogalmazott a filmes. 

Borítókép: Máris igazi látványosság lett az alkotás (Forrás: MTI/EPA/Neil Hall)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.