Tűzgömb robbant fel Amerikában

Az Egyesült Államok három déli államában is hangos robbanást hallottak a lakosok.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 02. 10:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzgömböt Arkansas, Louisiana és Mississippi államokban is látni lehetett.A meteort először Alcorn megyében észlelték helyi idő szerint szerda reggel 8 órakor, megjelenését követően pedig hangos robbanást lehetett hallani – írja az Origó.

Az égitest ekkor 87 kilométer magasan volt, és végül 55 kilométeres magasságban töredezett szét. Sebessége közel 90 ezer kilométer per óra volt, és több mint tízszer fényesebbnek látszódott a Holdnál. 

Az objektum megsemmisülése nagy energiakibocsátással járt együtt, így a lökéshullámokat, valamint a robbanás hangját a felszínen is érzékelni lehetett.Ez pánikot okozott, ám a hatóságok szerint veszély nem fenyegette a lakosságot és senki sem sérült meg.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: illusztáció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.