Végleg bezár a kultikus párizsi madárpiac + videó

December végén végérvényesen bezár a párizsi madárpiac, állatvédelmi okokból.

Forrás: MTI2022. 09. 27. 10:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párizs belvárosában, a Cité-szigeten a XIX. század vége óta működő, vasárnaponként nyitva tartó, a közterületen működő utolsó madárpiac a francia főváros egyik idegenforgalmi látványossága.

A párizsi közgyűlés tavaly februárban hozott elvi döntést a bezárásról, amelynek időpontját hétfőn jelentette be Christophe Najdovski, az állatok tartási körülményeiért felelős párizsi alpolgármester.

A közgyűlési vitában az alpolgármester elmondta: a madárpiac évekkel ezelőtt a Párizs környéki Ile-de-France régió madárcsempészeti központjává vált, és a konkrét intézkedések ellenére a feketekereskedelem a mai napig tart.

A mai elvárások szerint már elfogadhatatlan az, ahogyan a madarakat tartják a piacon, amelynek bezárásáért a PAZ párizsi állatvédő egyesület petíciót is indított, arra hivatkozva, hogy a madarak elzárása kegyetlen és archaikus.

A piacon még működő tíz árus legtöbbje a várható bezárásra tekintettel már belefogott másféle üzleti tevékenységbe is a városháza hétfői közleménye szerint.

A fővárosi közgyűlés tavaly júliusban állatjóléti chartát fogadott el, amelyben kötelezettséget vállalt, hogy záros határidőn belül betilt minden kereskedést élő állatokkal önkormányzati ingatlanokban.

A PAZ szerint még két olyan önkormányzati tulajdonban lévő hely maradt Párizsban, ahol társállatokat árusítanak.

Borítókép: Pillanatkép a videóból (Forrás: YouTube/Reuters)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.