Jelentősen nőtt a fogságban élő óriáspandák száma

A fogságban élő óriáspandák száma 673-ra emelkedett a világon, ez majdnem kétszer annyi, mint amennyi egy évtizeddel ezelőtt volt – állapította meg a kínai óriáspandakutató központ (GPPRC).

Forrás: MTI2022. 10. 12. 17:30
null
Tajpej, 2020. július 6. Látogatók fényképezik Jüan Cejt (Pici Labda), az elsõ Tajvanon született óriáspandát a hetedik születésnapjára kapott tortával a Tajpeji Állatkertben 2020. július 25-én. Jüan Cej szüleit, Tuan Tuant és Jüan Jüant Kínából kapta a tajvani állatkert 2008-ban. Jüan Jüan második kölyke 2020. június 28-án született. MTI/EPA/David Chang Fotó: David Chang
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tuan Csao-kang, a kutatóközpont igazgatója a populáció növekedését a mesterséges tenyésztési módszerek gyors fejlődésének tulajdonította.

A vadon élő óriáspandák száma az 1980-as évekbeli 1114-ről 1864-re emelkedett, ugyanezen idő alatt jelentősen megnőtt a faj védett élőhelyeinek területe is – közölte Tuan.

Mint hozzátette, az elmúlt tíz évben Kínában tíz óriásbandát engedtek szabadon a vadonba, közülük kilenc maradt életben.

A kutatóintézet létrehozott egy nemzetközi együttműködési és csereplatformot is, amelyhez 16 ország és régió csatlakozott, és amely 21 pandabocs születését segítette elő külföldön.

Borítókép: Látogatók fényképezik Jüan Cejt (Pici Labda), az első Tajvanon született óriáspandát a hetedik születésnapjára kapott tortával a Tajpeji Állatkertben 2020. július 25-én. Jüan Cej szüleit, Tuan Tuant és Jüan Jüant Kínából kapta a tajvani állatkert 2008-ban. Jüan Jüan második kölyke 2020. június 28-án született (Fotó: MTI/EPA/David Chang)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.