Március elején Pekingben csaknem 28°C-ot mértek

Nem kevesebb, mint 5,6°C-kal dőlt meg az eddigi melegrekord, amit március 3-án mértek Kína fővárosában.

MAGYAR NEMZET
Forrás: KÖPÖNYEG2023. 03. 16. 16:14
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 10-e hőmérsékleti szempontból igazán jól alakult idehaza is. Kellemes, tavaszi idő, sok napsütés, kabát a szekrényben, virágos illat a levegőben, vagyis igazi tavaszi hangulat, amire már nagyon rég vártunk. Igaz, nem sokáig tartott, de nem csak nálunk volt kellemes meleg − olvasható a Köpönyeg cikkében.

Pontosabban a kellemes már nem feltétlenül ráhúzható arra a hőmérsékletre, amit Kínában, egész pontosan Pekingben sikerült regisztrálni pénteken. Itt ugyanis rekordmeleget mértek, ami már közel sem tavaszi, sokkal inkább nyári melegnek mondható.

A 27,9°C természetesen ott sem normális, olyannyira nem, hogy rekordmelegnek számít, nem kevesebb, mint 5,6°C-kal (!) döntve meg az eddigi legmagasabb értéket, amit március 3-án mértek a hatalmas ország fővárosában. 

Őszibarackfa virágzását fényképezik látogatók egy pekingi parkban 2023. március 10-én.
Fotó: MTI/EPA/Vu Hao

De nem csak Peking döntött rekordot aznap. Kína számos más mérőállása is olyan meleget regisztrált, amire addig még nem volt példa. Nem kevesebb, mint kétszáz helyszínen sikerült rekordmagas értékeket regisztrálni.

Borítókép forrása: Pixabay

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.