Momentum: Nyergelj! Fordulj!

Fegyőr kapitány sarkantyújától űzetve máris Budára nyargalnak fel.

Franka Tibor
2020. 07. 23. 18:49
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Indexet, ezt a nemzetellenes tartalomgyártásra szakosodott balliberális hírportált a tulajdonosa meg a saját igazgatótanácsa és kuratóriuma közösen indexre tették.

Miután Bodolai László elnök menesztette házon belül a főszerkesztőjüket, a Momentum azonnal nyeregbe száll és Fegyőr kapitány sarkantyújától űzetve máris Budára nyargalnak fel, egyenesen a Karmelita kolostor elé tüntetni.

A Szanyi-kapitány kezdeményezéseinek „magvasságára” hajazó akciót Fekete-Győr Andrásék természetesen a magyar sajtószabadságért hirdették meg, mert szerintük: „kicsinálják az összes szabad médiumot, elhallgattatnak mindenkit, aki nem ért velük egyet, aki megírja a valóságot.” És ki lehet ez a valaki, ez a diktátor, na ki lehet? Nem a tulajdonos, nem az igazgatótanács, nem a kuratórium, hanem csak és egyes-egyedül Orbán Viktor miniszterelnök.

Megint rossz lóra (gebére) pattannak a Lenin-fiúk, és megint – igaz, szándékosan – rossz címre is mennek. Orbán Viktornak se joga, se köze, szerintem pedig kedve meg ideje sincs egy Index nevű, fontosságát tekintve elenyésző jelentőséggel bíró formációval foglalkozni, már csak azért sem, mert sas legyek után nem kapkod!

Másrészt pedig elegendő csak arra utalni, vajon kik is vezetik ezt az önkényes tartalomgyártó képződményt. Nos, Bodolai elnök úr éppen most emelte be Gyurcsány Ferenc egyik régi harcostársát az Index igazgatóságába. Igen, arról a Sztankóczy Andrásról van szó, aki 2006-tól Gyurcsány országlása idején a Magyar Rádió politikai műsorainak felelős szerkesztőjeként (komisszárjaként) kereste keserves kenyerét, és aki azóta is elkötelezett politikai és megélhetési híve a magyar ellenzéknek.

Ugyancsak nehéz lenne jobboldali elhajlással – főként keresztényivel – vádolni azt a Szombathy Pált, aki elsősorban Horn Gyula iránti hűségének, semmint kvalitásainak köszönhetően lehetett sajtóvezető televízióban, napilapnál, és aki ugyancsak Gyurcsány-csicska, hiszen Szombathy szárnyalása idején Horn kancelláriavezetőjét Apró Piroskának hívták, később pedig Gyurcsány anyósának. (Ráadásul Bodolai és Szombathy régi jó barátok.)

Csak ennyiből – több szót talán nem is érdemelnek – már fényesen kiderül, hogy Gyurcsány egyértelmű befolyásával az Index még inkább a radikális baloldal szócsöve lesz – függetlenség, oh! –, mint eddig volt. Várhatóan tehát ahogyan mostanság, úgy a jövőben is állandó sajtószabadságot szomjazva, még egyoldalúbban és még gátlástalanabbul szolgálják majd ki a balliberális ellenzéket.

Na most, akkor adódik a kérdés, hogy Fegyőr meg az ő lovasbandériuma mi a fészkes fenét keres és követel pénteken a Karmelita kolostor előtt? Az Indexet, ha meggyalázzák, ha átalakítják, ha lefejezik vagy szándékosan veres szegfűként Gyurcsány kabáthajtókájára tűzik, arról csak és kizárólag a fentebb már röviden bemutatott úr-elvtársak és eszmetársaik tehetnek, ezért aztán az ott dolgozó bértollnokok ilyen-olyan sorsa is az ő lelkükön szárad.

Mivel a Momentum patazörgése a Karmelita kolostorban most sem vág ki – beleértve még a pincevilágítást is – egyetlen biztosítékot sem, esetleg szánalmas mosolyt fakaszt, azt javaslom Fegyőr kapitánynak, még időben adja ki a jelszót: Nyergelj! Fordulj!

Aztán poroszkáljanak fel a helyes, azaz illetékes címre, az Apró Antal véres hagyatékaként elhíresült Szemlőhegy út 42. szám alatt található, ma már a Gyurcsány házaspár villája elé, és náluk zörgessék meg az ablakot.

Ott követeljenek egy kortynyi gumibotról lecsorgó sajtószabadságot.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.