Hozta a bravúrt a Falco és idegenben a Sopron is

Magyar Nemzet
2020. 01. 29. 14:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan véget érnek a csoportmeccsek a női Euroligában és a férfi Bajnokok Ligájában, és még mindkettőben továbbjutási esélyekkel lépett pályára a magyar csapat. A hölgyeknél a Sopron a lengyel Gdynia vendége volt, és a magyar bajnoknak a remények életben tartásáért muszáj volt visszavágnia a hazai kétpontos vereségért. Ez gyenge első és remek második félidő után sikerült, a magyar együttes 77-67-re győzött, különösen a 24-10-re hozott harmadik negyed számított sokat. Candice Dupree 21, 19, Jelena Brooks 17 pontig jutott, Tina Krajisnik ezúttal is „úr” volt a palánkok alatt, és a Sopron ezzel a diadallal biztató helyzetben várhatja az utolsó két fordulót.

A férfiaknál a Falco az olasz Brindisit fogadta, és a csapatok megemlékeztek a balesetben elhunyt legendáról, Kobe Bryantről. Az első támadásnál a Brindisi pergette le a 24 másodperces támadóidőt, ezzel emlékezve Bryant egyik visszavonultatott mezszámára, aztán a Falco maradt a saját térfelén 8 másodpercig a labdával, így a másik ikonikus mezszám is megjelent ebben a formában. A szombathelyi együttes kapta el előbb a ritmust, de a játékosai egyre több rossz döntést hoztak, és nem sikerült elhúznia, sőt. A folytatásban a nagyszünetig szinte csak Perl Zoltán teljesítményét lehetett kiemelni a hazaiaknál, aki bátran támadta a gyűrűt, szórta a pontokat; a vendégeknél Tyler Stone fogott ki elképesztő napot, 12 perc után négy triplával, összesen 16 ponttal állt. A Falco a nagyszünet után öt perc alatt fordított, és a meccs nyílt maradt a hajrára. Ez a Falcónak pompásan sikerült, remekül összpontosítva 25-13-ra nyerte a negyedet, 93-83-ra pedig a mérkőzést. A magyar bajnok keze nincs a saját sorsában, de ezzel a győzelemmel ugyancsak két fordulóval a csoportmeccsek vége előtt még reménykedhet, De csak visszafogottan, mert kétszer nyernie kellene, a rivális Bonn csapatának pedig kétszer kikapni…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.