Zárt kapus Magyar Nagydíjra készülhetünk

A kormány csütörtökön bejelentette, hogy Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem engedélyezik, ugyanakkor zárt kapuk mögött lehet sporteseményeket rendezni. Ez a Formula–1-es versenynaptárban augusztus 2-i dátummal szereplő Magyar Nagydíjat is érinti, és a jogtulajdonos Liberty Mediával a tárgyalások immár a zárt kapus futamról folynak, amit a kormány is támogat.

2020. 05. 01. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön az M1 csatornán elmondta, hogy egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, aki az autó- és motorsportért felelős kormánybiztos is. „Megerősítette, hogy a magyar kormány is szeretné, ha lenne a Hungaroringen Formula–1-es futam, de a rendezés protokollja kidolgozás alatt van” – árulta el Gyulay Zsolt.

A Hungaroring Sport Zrt. péntek délelőtt kiadott közleményében leszögezi, hogy folyamatosan egyeztet a nemzetközi jogtulajdonossal, ám mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a Magyar Nagydíjat minden erőfeszítés ellenére sem lehet nézők előtt megtartani.

„Az utóbbi hetekben folyamatosan azt hangoztattuk, minden megoldásra nyitottak vagyunk annak érdekében, hogy a Formula–1-es világbajnoki sorozat mezőnyét az idén is vendégül láthassuk, s a tegnapi nappal az is nyilvánvalóvá vált, hogy mindez csak zárt kapuk mögött lehetséges. Úgy gondoljuk azonban, sokkal jobb megoldás, ha a magyar szurkolók az M4 képernyőjén keresztül, az 5G technológiát is felhasználva figyelemmel követhetik a Magyar Nagydíj eseményeit, mint ha egyáltalán nem lenne hazai verseny az idén. Ehhez jön még az országimázshoz adott érték, hiszen a nemzetközi közvetítések révén több tízmillió ember láthatja a versenyünket világszerte. Tovább folytatjuk tehát a munkát a nemzetközi promóterrel, hogy megtaláljuk a lehető legjobb megoldást.

A Hungaroring számára mindig is az autósport-rajongók voltak a legfontosabbak, hiszen nélkülük a pálya nem lenne az, ami: az ország motorsport-központja. Így természetesen nem feledkezhetünk meg azokról, akik már korábban megvásárolták a jegyüket az idei Magyar Nagydíjra. Szurkolóinknak lehetőségük lesz a már megvásárolt jegyüket átvinni a 2021-es szezonban tartandó hungaroringi futamra, illetve visszaválthatják azt. Utóbbi esetben kérjük türelmüket, lévén a jelenleg kialakult helyzet minket is váratlanul ért. Az ezzel kapcsolatos pontos információkat közzétesszük, amilyen hamar csak lehetséges” – olvasható a Hungaroring Sport Zrt. közleményében.

A Formula–1-es világbajnokság 71. idénye a koronavírus-járvány miatt nem kezdődött el márciusban, és az eredetileg 22 futamosra tervezett sorozatból eddig tíz viadal maradt el. Legutóbb a június végére tervezett Francia Nagydíjat törölték, a mostani tervek szerint július 5-én az Osztrák Nagydíjjal kezdődhet a vb, és elképzelhető, hogy Spielbergben két futamot is rendeznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.