Fordítottak, majd hétgólos csatát nyertek Mourinhóék

A döcögős rajt után kezdi magát összeszedni a Tottenham Hotspur, amely megszerezte idénybeli első győzelmét az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A Southamptont verték idegenben 5-2-re Szon Hung Min és Harry Kane vezérletével.

Magyar Nemzet
2020. 09. 20. 15:25
Southampton vs Tottenham Hotspur
Szon Hung Min volt a Tottenham nyerőembere Fotó: EPA/Cath Ivill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak az idény indult döcögősen a Tottenham számára, hanem a mai mérkőzés is. Les miatt két góljuktól is megfosztották őket, aztán a Southampton szerezte meg a vezetést az előző kiírásban 22 gólig jutó Danny Ings gyönyörű találata révén.

Ezután is inkább a hazai csapat támadott, de a londoniak szerencséjére beindult a Szon–Kane páros. Az angol csatár először az előkészítésben jeleskedett, négy gólpasszt adott a dél-koreai társának, majd belőtte a saját gólját is. Soha nem fordult még elő olyan a Premier League-ben, hogy a mesternégyeshez ugyanaz a játékos adta volna az összes gólpasszt.

Szon Hung Min volt a Tottenham nyerőembere
Fotó: EPA/Cath Ivill

A játékidő végén Danny Ings büntetőből csökkentette a különbséget, de ez már nem segített a csapatán, második mérkőzésüket is elbukták az idényben.

A mai fordítás mellett José Mourinho gárdájának erőt adhat a továbbiakban Gareth Bale leigazolása is. A Tottenham korábbi játékosa hét madridi év után tér vissza a Premier League-be, igaz csak kölcsönben.

Premier League, 2. forduló:

Southampton–Tottenham Hotspur 2-5 (1-1)

Gólszerzők: Ings (32., 90. – tizenegyesből), illetve Szon (45+2, 47., 64., 73.), Kane (82.)

Szombati eredmények:

Arsenal–West Ham United 2-1 (1-1)

Manchester United–Crystal Palace 1-3 (0-1)

Leeds United–Fulham 4-3 (2-1)

Everton–West Bromwich Albion 5-2 (2-1)

További program:

Newcastle United–Brighton 15.00

Chelsea–Liverpool 17.30

Leicester City–Burnley 20.00

hétfőn játsszák:

Aston Villa–Sheffield United 19.00

Wolverhampton Wanderers–Manchester City 21.15

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.