Ötös ugyan nem lett belőle, de simán kikapott a United a Citytől

Két hatalmas védelmi hibából szerzett két góllal nyerte meg 2-0-ra vendégként a Manchester City a United elleni városi rangadót. Ha a derbi menthette volna meg Ole Gunnar Solskjær állását, akkor ez volt az edző utolsó meccse.

Magyar Nemzet
2021. 11. 06. 15:29
Manchester United's Ivorian defender Eric Bailly (R) scores an own goal during the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on November 6, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: Europress/AFP/Oli Scarff
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A United sorsa már a 8. percben megpecsételődött. João Cancelo bal oldali beadása után Eric Bailly próbált menteni, de nagyon esetlenül ért a labdához, védhetetlenül vágódott a labda a lábáról David De Gea hálójába. Öngól (0-1).

Ezután a City végképp a stílusának megfelelően, higgadtan futballozhatott, járatta a labdát, a hazaiak csak rohangáltak a pályán. Leszámítva az első félidőben tíz percet, amikor kijött a szorításból a United. helyzetbe is került, Shaw beadását ballal, kapásból rúgta kapura, de éppen Edersont találta telibe.

Aztán ismét fölénybe, méghozzá nyomasztó fölénybe került a City, csak De Gea bravúrjai mentették meg a hazaiakat a góltól. Aztán az első félidőben egy újabb borzalmas védelmi hiba megpecsételte a Vörös ördögök sorsát. Cancelo ívelt keresztbe, Maguire csak nézte, Shaw elrúghatta volna a labdát, de nem tette, köszönte, s a kapu torkába belepöccintett, De Gea ügyetlenül nyúlt érte, s a labda becsorgott a hálóba (0-2).

Sejthettük, ezzel eldőlt a derbi. Így is történt. A második félidőben a United képtelen volt újítani, ahogy mondani szokás, csak egy csapat volt a pályán, a hazai gárda örülhet, hogy megúszta újabb gól nélkül. Rio Ferdinand jóslata tehát nem vált be, nem kapott egy ötöst a United, a látottak alapján így is siralmas vereséget szenvedett, szétporladt a varázslat, amit Solskjærnak tulajdonítottak a City ellen.

Az angol sajtó a héten arról cikkezett, hogy a Solskjært a meccs eredményétől függetlenül mindenképpen felmentik a jövő héten. Nos, a csapata kiváló játékkal talán megmenthette volna az edzőjét, ehelyett simán kikapott.

– Nem olyan meccs volt, mint a Liverpool, nem hiszem, hogy a Unitedet még egyszer valaha úgy elverik. De valami hiányzik. Nincs meg a hajtóerő, aminek lennie kellene, hiszen ez egy manchesteri derbi, amire mindenkinek maximálisan fel kellene készülnie. Csalódás, hogy a játékosok nem tudnak alkalmazkodni a velük szemben álló ellenfélhez – kesergett a találkozó után a BBC-nek a korábbi manchesteri kapuslegenda, Peter Schmeichel.

Borítókép: Bailly öngólja (Fotó: Oli Scarff/Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.