A Paks a vonal felett zárja az évet, a fővárosban tartott gólgálát

A Paks 4-1-re győzött az MTK vendégeként a labdarúgó NB I 17. fordulójában, így elkerülte, hogy kiesőhelyen zárja az évet. A kék-fehérek viszont ezt nem mondhatják el magukról.

Magyar Nemzet
2021. 12. 18. 18:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hetedik fordulóban még dobogós volt a Paks. Azóta kilenc fordulót játszottak le a magyar bajnokságban, és nagyot fordult a világ a tolna megyei csapattal: az MTK otthonában már abban a tudatban lépett a pályára a Paks, hogy ha kikap, miközben a közvetlen riválisai megnyerik idei utolsó találkozóikat, akkor a téli szünetet a vonal alatt kezdi meg.

Az MTK sem volt jobb passzban a mérkőzés előtt, hiszen az elmúlt kilenc bajnokijából mindössze egy zárult győzelemmel, így nem lehet meglepetésnek nevezni, hogy a tizenegyedik hely illette meg a fővárosiakat, akik gólínségben szenvednek, mindössze tizenkét találat szerepelt a nevük mellett.

A Paksra éppen ennek az ellentettje igaz. csapata az idényben már 38 gólnál tartott a forduló előtt – ennél többet egy alakulat sem szerzett a mezőnyben. A kék-fehérekhez is nagy támadókedvvel érkezett meg a vendéggárda, és Szabó János már öt perc elteltével bevette a hazaiak kapuját, a gólt azonban les miatt érvénytelenítették.

A Paks következő ziccerét Somodi Bence kapusba lőtte, amit az MTK megbüntetett, és egy szöglet után Bojan Miovszki befejelte a vezető gólt. (1-0)

A vendégek válaszára a 32. percig kellett várni: Szabó János szintén szöglet után volt eredményes. (1-1) Alig egy perc elteltével Kovácsréti egy remek góllal örvendeztette meg a hazai szurkolókat, de a videóbíró közbeszólt, mivel az akció kezdetén Miovszki a felezővonalnál lekönyökölte Windecker Józsefet.

Végül a tolnaiak örülhettek, Ádám Martin a szünet előtt megfordította a mérkőzés állását. Böde Dániel lekészítette a labdát a támadónak, aki előtt tiszta volt az út idénybeli tizennegyedik gólja felé. (1-2)

Két gyors paksi találattal indult a második félidő. Előbb Szabó szerzett fejesgólt, majd Ádám is megszerezte a maga második, csapata negyedik gólját. (1-4)

Az utolsó fél órában a rengeteg vendégziccer ellenére sem változott már az eredmény, 4-1-es győzelmével a Paks átmenetileg feljött a hetedik helyre, az MTK továbbra is a tizenegyedik.

NB I, 17. forduló:

MTK–Paks 1-4 (1-2)

Gólszerzők: Miovszki (16.), Szabó J. (32., 54.), Ádám (45., 57.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.