Két szék között a pad alá eshet a százmilliós csatár

Rengeteget vártak tőle, de nem váltotta be a reményeket a Chelsea-nél Romelu Lukaku. Olasz lapértesülések szerint a belga csatár nem találja a helyét Londonban, és már fél év elteltével azon gondolkozik, hogyan állhatna tovább az angol fővárosból.

Magyar Nemzet
2022. 02. 24. 15:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romelu Lukaku 2021 nyarán tért vissza korábbi állomáshelyére, a Chelsea-hez. 113 millió eurós vételára a második legmagasabb a Premier League történetében (Jack Grealishért fizettek eddig a legtöbbet), de mint kiderült, a csillagászati vételár nem predesztinál a jó szereplésre. A belga csatár a londoniak mérkőzéseinek alig felén kap szerepet, többnyire a kispadot koptatja, nem véletlenül. Mindössze tíz gólnál tart az idény utolsó harmada előtt – az Internél tavaly ehhez képest szárnyalt, harminc góllal büszkélkedett az évad lezárultakor.

A 28 éves játékos tehát a Chelsea-nél nem oldotta meg a csatárproblémákat, és a napokban Thomas Tuchel is bevallotta, nem tudja, hogyan vonja bele Lukakut a taktikai elképzeléseibe. A tréner felfedte, a támadó nem érzi jól magát Londonban, nem találja a helyét.

– Mit mondhatnék ? – tette fel a költői kérdést a Kékek vezetőedzője a Lille elleni Bajnokok Ligája-meccse előtt. 

– A statisztika magáért beszél, mostanában nemigen megy neki a játék. De mit tehetek? Az biztos nem segít, ha nevetünk rajta, és viccelődünk a gyenge formája miatt. Ő a mi játékosunk, meg kell őt védenünk. Más csatárok is szenvedtek már a Chelsea-ben.

Valóban. Emlékezhetünk Fernando Torres esetére, de Timo Werner sem ontja a gólokat, amióta 2020 júliusában az RB Leipzigtől Londonba igazolt: a Bundesligában töltött utolsó idényében 34 mérkőzésen 28 gól volt a mérlege, a Chelsea-nél idén 11 meccsen egy…

Visszatérve Lukakuhoz, a neves olasz lap, a La Gazetta dello Sport információi szerint az elkeseredett sztárjátékos előző csapata után vágyakozik. Már decemberben elnézést kért az Inter szurkolóitól a távozása módjáért, illetve elárulta nekik, előbb vagy utóbb visszatérne a csapathoz – ezzel persze nem növelte a népszerűségét Londonban, meg is fenyítette nyilatkozatáért a Chelsea.

Lukaku az Interhez való igazolását akadályozhatja, hogy a milánói klub nincs fényes pénzügyi helyzetben, éppen ezért tartott kiárusítást tavaly nyáron, több játékostól és a sikeredzőtől, Antonio Contétól is megvált a költségek csökkentése érdekében. A helyzettel a belga támadó is tisztában van, ezért akár a fizetéscsökkentésbe is belemenne, hogy újra magára ölthesse a kék-fekete mezt.

Jelenleg azonban erre igencsak kicsi az esély, mivel bár az Inter Lukaku tervei között szerepel, ez fordítva nem igaz. Az olasz bajnok a Sassuolo csatárát, Gianluca Scamaccát szerezné meg, akinek a Transfermarkt szerint mindössze 20 millió euró az értéke, de Lukakuhoz hasonlóan ő is tíz gólnál jár az idényben. 

Természetesen az Inter tervei is változhatnak, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy Lukaku két szék között a pad alá esett: a Chelsea-nél peremember lett belőle, volt klubjának pedig nem kell.

Borítókép: Romelu Lukaku melegít a Crystal Palace elleni bajnoki előtt (Fotó: EPA/Vince Mignott)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.