A magyar bajnok Isztambulban célozhatja meg az Euroliga csúcsát

A nemzetközi szövetség, a FIBA csütörtökön bejelentette: a női kosárlabda Euroliga az idén is Isztambulban fejeződik be, azaz a török város rendezi meg a négyes döntőt, a Final Fourt.

Magyar Nemzet
2022. 03. 24. 14:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sopron és Salamanca nem akart rendezni, Prága kacérkodott a gondolattal, Isztambul szívesen lett házigazda – aligha meglepő a döntés. A FIBA csütörtökön tette közzé, hogy tavalyhoz hasonlóan az idén is a török város ad otthont a kontinens legrangosabb női eseményének, az Euroliga négyes döntőjének. A Final Four időpontja 2022. április 8–10., és valójában nem is a város, hanem reprezentatív klubja, a Fenerbahce Safiport tölti majd be a házigazda szerepét.

 

 

Rajta kívül, ahogy az elején már kiderült, egy cseh, egy spanyol és egy magyar csapat került be a legjobb négy közé, és a FIBA hagyományosan mindig valamelyik résztvevőnek ítéli oda a rendezést. A mezőny a múlt héten vált véglegessé, a salamancai Perfumerias Avenida, és a ZVVZ USK Praha akkor harcolta ki a bejutását, a Sopron Basket és a Fenerbahce már korábban, két meccsen megnyerte a maga párharcát a negyeddöntőkben.

A magyar bajnok sorozatban negyedszer jutott el az elit elitjébe, ami igen nagy bravúr, az Avenida és a török együttes pedig tavaly is résztvevő volt, az USK Praha pedig 2019 után verekedte be a magát újra a négyesbe. Egy éve a most az ukránok elleni háború miatt kizárt Jekatyerinburg nyerte meg az Euroligát a Salamancát legyőzve a döntőbe, a bronzmeccsen pedig a Fenerbahce nyert a Sopron ellen.

Április 8-án az egyik elődöntőben a Fenerbahce játszik az USK Prahával, a másik ágon pedig megismétlődik a tavalyi elődöntő a Perfumerias Avenida és a Sopron között, azaz a magyar bajnok most visszavághat azért a vereségért. A döntőre és a harmadik helyért vívott mérkőzésre április 10-én, vasárnap kerül sor.

Borítókép: Határ Bernadett (balra) és Gabby Williams a Sopron Basket ászai (Fotó: Fiba.com)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.