Allegri a csúfos vereség ellenére is ragaszkodik az igazához

Szerda este a Bajnokok Ligája és az Európa-liga címvédője is ünnepelhetett, ugyanis mindkét gárda bejutott a BL negyeddöntőjébe. A Chelsea kettős győzelemmel lépett tovább a Lille ellen, míg a Villarreal Torinóban ütötte ki a Juventust. Az olaszok vezetőedzője, Massimiliano Allegri szerint csapata teljesítményére nem lehet panasz, de a spanyolok betömörülő védekezésével egyszerűen nem tudtak mit kezdeni.

Magyar Nemzet
2022. 03. 17. 6:56
Juventus vs Villareal
epa09829827 Juventus coach Massimiliano Allegri during the UEFA Champions League round of 16, second leg soccer match Juventus FC vs Villarreal FC at Allianz Stadium in Turin, Italy, 16 March 2022. EPA/ALESSANDRO DI MARCO Fotó: ALESSANDRO DI MARCO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventusnak az elmúlt két idényben a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a Bajnokok Ligájában, ezúttal azonban két okból is bizakodhattak a továbbjutásban az olaszok. Egyrészt 1-1-es döntetlent értek el a Villarreal otthonában, ami kedvező eredmény a visszavágó előtt, másrészt az idegenben lőtt gólok szabálya már nem él ebben a kiírásban – a Zebráknak az okozta a vesztét az előző két alkalommal.

A kedvező előjelek ellenére azonban ismét csúfos kudarcot vallott az olasz rekordbajnok. A 78. percig 0-0-ra állt a visszavágó, a hajrában azonban összeomlott a Juve, a Villarreal háromszor is bevette a hazai kaput, így fölényes, 4-1-es összesítéssel jutott tovább.

 

Massimiliano Allegri úgy látta, a kiesés ellenére is jól szerepelt együttese. Amikor felvetették neki, hogy talán támadóbb szellemben kellett volna felküldenie a csapatát, nem értett vele egyet.

– Próbáltuk járatni a labdát, de a mérkőzés egy pontján a Villarreal az összes emberével védekezett, csak rögzített szituációból tudtuk volna feltörni a védelmet. Előfordult, hogy még kontrával sem próbálkoztak. 

Nekünk voltak helyzeteink az első félidőben, nekik az volt a céljuk, hogy kihúzzák a kétszer tizenöt perces hosszabbításig. Az első büntetőnél kissé naívan viselkedtünk, utána pedig ahelyett, hogy fordítottunk volna, kaptunk még két gólt, és elveszítettük az irányítást. A történtektől függetlenül én ugyanilyen taktikával küldeném a pályára a csapatom, a fiúk hetvenöt percen keresztül jól teljesítettek, nem panaszkodhatok rájuk. El kell fogadnunk ezt a vereséget, bármilyen csúfos is – magyarázta a Juventus trénere, majd bár az arca arról árulkodott, nem haragudott senkire a lefújás pillanatában. 

– Nem voltam dühös senkire. Gratuláltam Emerynek, jó taktikával vágtak neki a meccsnek, ez olyan volt, mint egy tipikus Villarreal-mérkőzés. Lépjünk tovább, a vita nem tesz jót senkinek. Ilyen a futball, néha neked jönnek össze a dolgok, máskor az ellenfélnek, ezt el kell fogadni.

Allegri kollégája, Unai Emery nem palástolta az örömét, hiszen nagy nap volt ez az ő és a klub életében is.

– Nagyon büszke vagyok mindenki miatt. Ez az eredmény sokat jelent a spanyol futballnak, a Villarrealnak és nekem is, mert edzőként először jutottam be valamely csapatommal a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A meccs emberének Gerónimo Rullit, a vendégek kapusát választották, aki remekül helytállt szerdán.

– Ez az este bekerül a történelemkönyvekbe. Esélyt kaptunk rá, hogy történelmet írjunk, és megérdemeltük a sikert. Annak a munkának köszönhetően jutottunk tovább, amit a felkészülésbe fektettünk – jelentette ki a játékos.

Megfeledkeztek a gondjaikról

A Chelsea-nek a várakozásoknak megfelelően nem okozott nagy fejtörést a Lille, és Anglia után Franciaországban is diadalmaskodott ellene. Thomas Tuchel, a Kékek vezetőedzője azt emelte ki az értékelésében, hogy csapata képes volt kizárni a külső körülményeket (többek között befagyasztották a Chelsea bankszámláit), és csak a játékra koncentrálni:

– Fantasztikus, hogy ismét bejutottunk a negyeddöntőbe, ez egy nagy lépés. Megmutattuk, hogy mentálisan erősek vagyunk, túlléptünk a nehézségeken. Megtettük, amit kellett – mondta a német szakember.

Jocelyn Goervennec-nek nehezére esett elfogadni, hogy a Lille másodszor is kikapott a Bajnokok Ligája címvédőjétől.

– A szurkolóink csodálatosak voltak. Nagyon jól teljesítettünk, a játékosok büszkék lehetnek magukra. Szívvel és bátran játszottunk. Nehéz elfogadni, hogy kikaptunk, nem érdemeltünk vereséget. Emelt fővel búcsúzhatunk el a Bajnokok Ligájától – vélekedett a franciák edzője.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Juventus (olasz)–Villarreal (spanyol) 0-3 (0-0)

Lille (francia)–Chelsea (angol) 1-2 (1-1)

Borítókép: Massimiliano Allegri a Villarreal elleni mérkőzésen (Fotó: EPA/Alessandro Di Marco)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.