Az MTK és a Kisvárda sem élt a sors által felkínált lehetőséggel

A labdarúgó NB I 25. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén az MTK és a Kisvárda is az előbbre lépésért játszhatott, ám ez egyiküknek sem sikerült a gyenge első félidő után elfogadható másodikat hozó, 0-0-ra végződött találkozón.

Magyar Nemzet
2022. 03. 19. 21:40
20220319 labdarugas MTK Kisvarda Foto:Domotor Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly lehetőség előtt állt az MTK és a Kisvárda is. Szombat délután a Gyirmót kikapott, így a hazai csapat egy győzelemmel megelőzhette, ami elmozdulást jelentett a pszichésen megterhelő utolsó helyről, és elérhető közelségbe hozhatja a bennmaradást. A Kisvárda egészen más célért küzd, ő a Puskás Akadémia zalaegerszegi döntetlenjét használhatja ki, nyerve az MTK ellen megelőzné a felcsútiakat, és fellépne a második helyre.

Ez volt kiindulási helyzet a két csapat találkozója előtt. Gólokban gazdag meccsre nem számíthattunk, mert az MTK hazai pályán eddig mindössze nyolcszor volt eredményes ebben a szezonban, azt azonban, hogy ennyire gyenge első félidőt hozzanak össze a felek, nem vártuk. A 27. percben ugyan Mesanovic a felső sarokba lőtt, a VAR kiderítette, hogy előtte az indításkor les volt, így maradt a sivárság, nem vezettek a vendégek.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A szünetben Márton Gábor, a házigazdák vezetőedzője minden gólképesnek tartott játékosát pályára küldte, a szűrő Ramadani helyére például Futács Márkót cserélte be, de ott volt a csapatban Grozav, Kovácsréti és Miovszki is, utóbbi kettő szintén csereként. A nagy „tűzerő” annyiban érződött, hogy fölénybe került az MTK, a helyzeteit azonban sorra elpuskázta. Ezt tette a kevés lehetőségével a Kisvárda, így aztán egyik csapat sem tudott élni a sors által felkínált eséllyel, a Kisvárda maradt harmadik, az MTK pedig utolsó.


NB I, 25. forduló
Péntek
Ferencváros–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Groupama Aréna, 6517 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Tokmac (3.)

Szombat
Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 0-0 (0-0), Zalaegerszeg, 2143 néző, jv.: Pintér Cs.

Gyirmót–Mol Fehérvár 0-2 (0-2), Gyirmót, Alcufer Stadion, 1860 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Nikolics (2., 30.)

MTK–Kisvárda 0-0, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző, jv.: Vad II.

Vasárnap
Paks–Debrecen 13.15 (tv.: M4 Sport)

Újpest–Bp. Honvéd 18.30 (tv.: M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.