Neymar kiosztotta a róla hazudozó, inkompetens újságírókat

Mindent tagad a Paris Saint-Germain brazil sztárja. Azt is, hogy csaknem összeverekedett csapattársával, Gianluigi Donnarummával az öltözőben, és azt is, hogy neheztel az olasz kapusra.

Magyar Nemzet
2022. 03. 10. 21:08
Paris Saint-Germain vs Real Madrid
epa09760415 Neymar of PSG reacts during the UEFA Champions League round of 16, first leg soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid in Paris, France, 15 February 2022. EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külföldi beszámolók alapján végigfutott a sajtón a hír, miszerint kiosztotta Donnarummát, akivel az öltözőben állítólag csaknem össze is verekedett, miután az Eb-győztes kapus hibája nagyban hozzájárult a PSG kieséséhez a Bajnokok Ligájából a Real Madrid elleni nyolcaddöntőben szerdán.

Neymar az Instagram-oldala történetei között osztott meg egy cikket, amely a Donnarummával elfajuló konfliktusáról szólt, majd a következő tanulságot írta hozzá:

Utálom, hogy sajtóhírekkel kell foglalkoznom, de az alábbi cikk szemenszedett hazugság. Semmiféle bunyó nem volt az öltözőben. Inkompetens újságírók ezzel akarják eladni magukat. Mi lesz a következő?

A brazil támadó itt nem állt meg, megosztotta a Donnarummával zajlott WhatsApp-beszélgetését is, amellyel szándéka szerint azt bizonyítaná, hogy nincs haragban az olasszal, aki a PSG 1-0-s (összesítésben 2-0-s) vezetésénél egy ártalmatlan hazaadás után annyit bíbelődött a labdával, hogy végül gólt lőtt a Real Madrid. Ezután pedig megindult a párizsi csapat a lejtőn, 3-1-re kikapott, és 3-2-es összesítéssel kiesett.

„Barátom! Az ilyesmi megtörténik a futballban. Egy csapat vagyunk, és mindannyian melletted állunk. Még nagyon fiatal vagy és sok mindent fogsz nyerni. Fel a fejjel, lépjünk tovább!” – írta Neymar Donnarummának.

A jelek szerint tehát nincs harag a két játékos között, az olasz kapust egyébként a PSG edzője, Mauricio Pochettino is felmentette a hiba alól. Az argentin szakember szerint nem a kapus, hanem a játékvezető hibázott nagyot, mert ő úgy látta, hogy a mérkőzésen végül mesterhármasig jutó Karim Benzema szabálytalankodott az olasz ellen, miközben letámadta a labdáért, és ezt le kellett volna fújni.

Neymar egyébként a meccsről is posztolt az Instagramon, és egy fekete-fehér képhez annyit írt, ez a vereség pályafutása egyik legfájdalmasabb élménye volt.

Borítókép: Neymar a Real Madrid elleni első, párizsi meccsen (Fotó: EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.