A BL-döntő hőse ezúttal mindkét kapuba betalált

Klasszisok sora szórakoztatta a közönséget a Miamiban rendezett futballgálán, Ronaldinho és Roberto Carlos volt a két kapitány, utóbbi együttese 12-10-re győzött.

Magyar Nemzet
2022. 06. 19. 15:14
Football: Celebrity match, 'The Beautiful Game', with legends Ronaldinho and Roberto Carlos serving as  Vinícius Pogba
Brazilian football player Ronaldinho (C) celebrates with French football player Paul Pogba (2nd R) after scoring during "The Beautiful Game" a celebrity football match at DRV PNK stadium in Fort Lauderdale, Florida on June 18, 2022. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP) Fotó: AFP/CHANDAN KHANNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi labdarúgás világa pihenőre vonult, így néhány aktív klasszis is csatlakozhatott a miami gálához, amelyen Ronaldinho és Roberto Carlos csapata játszott egymás ellen. Különös szerepet kapott az idei Bajnokok Ligája-döntő egyetlen gólszerzője: mindkét együttes színeiben eredményes volt a meccsen.

A védekezést természetesen nem vitték túlzásba a jelen és a közelmúlt kiváló labdarúgói, ellenben a legutóbbi, 2002-es brazil világbajnok csapat kapitánya, az aktív korában jobbhátvéd Cafu rendszeresen a center helyén feltűnve ért el gólokat, az egyiket a tizenegy éves, szupertehetségnek tartott Ariana dos Santos passzából.

Vinícius mellett aktív labdarúgóként vett részt a gálán a Juventustól távozó Pablo Dybala, valamint Paul Pogba és Radamel Falcao is, a régebbi klasszisok közül pedig játszott Rivaldo, René Higuita, Hriszto Sztoicskov és Ivan Zamorano is – a teljesség igénye nélkül.

Football: Celebrity match, 'The Beautiful Game', with legends Ronaldinho and Roberto Carlos serving as captains
Klasszisokban nem volt hiány (Fotó: AFP/Chandan Khanna)

Nem csak labdarúgók kaptak lehetőséget, a korábbi NBA-irányító, Steve Nash és az NFL-ben elkapóként szerepelt Chad Johnson is feliratkozott a gólszerzők közé.

A mérkőzést végül 12-10-re Roberto Carlos csapata nyerte.

Borítókép: Vinícius és Ronaldinho itt még együtt ünnepel, a fiatal brazil azonban később átállt a kékekhez (Fotó: AFP/Chandan Khanna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.