Szilágyi Áron megint odavágott, kardcsapatunk este a vb-aranyért vívhat!

A kairói vívó-világbajnokságon férfikardcsapatunk a negyeddöntőben legyőzte a törököket, az elődöntőben pedig az olaszokat, így este az aranyéremért lép pástra a regnáló olimpiai és világbajnok dél-koreaiak ellen.

Magyar Nemzet
2022. 07. 21. 14:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vb-n a legjobb nyolcig már szerdán eljutottak a csapatok, így a mieink is. A Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű együttesünk ma a negyeddöntőben 45-30-ra legyőzte a törököket, akiket nem lehetett lebecsülni, mert négy hete bronzérmesek voltak az antalyai Eb-n. Amelyet Szilágyiék nyertek meg, a döntőben az ukránokat verve. Ma Kairóban az elődöntőben összejött a magyar–olasz rangadó, akárcsak a tokiói olimpián, ahol az itáliaiak kerekedtek felül. Most háromszoros olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron – aki hétfőn megszerezte első egyéni vb-aranyát – 5-2-es győzelemmel nyitott, de 20-18-ra már az olaszok vezettek, két asszóval a vége előtt pedig 35-32 volt a javukra. Ám Szatmári 7-5-re legyőzte Luca Curatolit, a legvégén pedig Szilágyi 6-2-re Luigi Samelét – a tokiói egyéni döntőben klasszisunk őt verte meg 15-7-re –, így a magyar csapat 45-42-re győzött, s készülhet az esti vb-döntőre a regnáló olimpiai és világbajnok dél-koreaiak ellen. Az elődöntőben Szilágyi Áron plusz nyolcas, Szatmári András mínusz egyes, Gémesi Csanád mínusz négyes találati aránnyal zárt.

A legutóbbi, 2019-es budapesti vb-n is magyar–dél-koreai döntő volt, és az ázsiaiak 45-44-re kerekedtek felül; Tokióban nem találkozott egymással a két együttes. Kardcsapatunk legutóbb 2007-ben, Szentpéterváron volt világbajnok, abban az együttesben Szilágyi Áron és Decsi Tamás is benne volt 17, illetve 24 évesen.

Ma a vb-döntőt 18.30-kor vívják Kairóban, az M4 Sport és az Eurosport is közvetíti.

Férfipárbajtőrben csapatunk (Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor) a első fordulóban, a 64 között nem vívott, második körben 35-27-re legyőzte észteket, a harmadikban 34-20-ra a portugálokat, így holnap a negyeddöntőben folytathatja – mégpedig a dél-koreaiak ellen.

Női tőrcsapatunk (Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Lupkovics Dóra, Pöltz Anna) a 16 között 45-31-re kikapott a spanyoloktól, így a mai folytatásban a 9–16. helyekért zajló tusakodásban érdekelt.

Borítókép: Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szilágyi Áron és Szatmári András (Forrás: Facebook/Magyar Vívószövetség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.