Könnyek között távozott, most szurkolók fogadták a szálloda előtt + videó

Ma este játsszák az olasz labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának rangadóját. A még százszázalékos, kapott gól nélkül álló AS Roma a Juventushoz látogat. A mérkőzés többek között a nyáron a Juvétól éppen Rómába távozó Paulo Dybala miatt lesz emlékezetes.

Magyar Nemzet
2022. 08. 27. 9:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző szezon végén hozta nyilvánosságra a Juventus, hogy nem tudott megállapodni Paulo Dybalával a játékos új szerződéséről, így a csapat egyik legjobb labdarúgója, a klubot 2015 és 2022 között 291 mérkőzésen szolgáló argentin klasszis elhagyta Torinót. 

Juventus v SS Lazio - Serie A
Fotó: Alberto Gandolfo

Dybala könnyek között távozott a Juvétól, érzelmes levélben búcsúzott el a szurkolóktól.

Kisvártatva kiderült, hogy a 29 éves futballista marad a Serie A-ban, José Mourinho hívására az AS Roma ajánlatát fogadta el. A fővárosi drukkerek hatalmas csinnadrattával köszöntötték a Serie A szezon csapatába eddig négyszer beválogatott argentin válogatott csatárt. 

Majd az is kiderült, hogy Dybala a 2022–23-as szezon harmadik fordulójában játszhat majd először korábbi csapata ellen. A mérkőzést ma játsszák (tv: 18:30, Sport 1).

Az olaszországi szokásoknak megfelelően az AS Roma küldöttsége már a meccset megelőző napon megérkezett a mérkőzést rendező csapat városába. A torinói érkezés Dybala fogadtatása miatt volt különleges. Juventus- és Roma-szurkolók egy csoportja várta a labdarúgót és csapatát a torinói csapatszállás előtt. 

A videófelvétel jól mutatja, hogy Dybalára senki sem haragszik a Juventus-szimpatizánsok körében, a Roma-szurkolók pedig úton-útfélen éreztetik vele, hogy mennyire fontos, meghatározó játékosa a csapatnak. 

A Serie A harmadik fordulójának további párosítása: Cremonese–Torino 18.30, AC Milan–Bologna 20.45, Spezia–Sassuolo 20.45
Vasárnap: Salernitana–Sampdoria 18.30, Hellas Verona–Atalanta 18.30, Fiorentina–Napoli 20.45, Lecce–Empoli 20.45.

Pénteken játszották: Monza–Udinese 1-2, Lazio–Inter 3-1.

Borítókép: Dybala még mindig népszerű Torinóban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.