Neymarról még a keresztvizet is leszedi a kíméletlen francia sajtó

Miután Kylian Mbappé is visszatért a szabadságáról, vasárnap este ismét együtt lehetett a pályán a PSG két másik szupersztárjával, Neymarral és Lionel Messivel. Ennek ellenére nagy meglepetésre a Rennes 1-0-ra legyőzte a párizsi együttest, és a francia sajtó azóta nem kíméli a csapatot, különösen Neymarról jelennek meg igen kemény mondatok.

Magyar Nemzet
2023. 01. 17. 15:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este a világbajnokság óta először állt össze a Messi, Mbappé támadó hármas a Paris Saint-Germainben. Igaz, utóbbi csak a második félidő elején állt be csereként, mert az előző héten még a szabadságát töltötte, a PSG több mint fél órán keresztül ezzel a három világklasszissal próbálta bevenni idegenben a Rennes kapuját, de képtelen volt rá. A hazai csapat győzött 1-0-ra; a párizsi csapatnak ez volt a második veresége a francia élvonalban, és a francia sajtó roppant keményen ír a játékosairól, különösen Neymarról szedi le a keresztvizet is.

Franciaország egyik legjelentősebb lapja, a L’Équipe például az egyik leggyengébb osztályzatot adta a brazil csatárnak, és így ír róla: „Neymar túl sokszor próbált egyénieskedni. Az eredmény az lett, hogy többször is elvesztette a labdát, és szinte soha nem okozott veszélyt a Rennes kapuja előtt. Ez aggasztó teljesítmény egy hónappal a Bayern elleni BL-meccs előtt.” Daniel Riolo újságíró ezek után még meg is forgatja a kést a brazilban: „Neymar az átigazolási díj és a fizetés tekintetében a futballtörténelem legnagyobb kudarca” – tette hozzá arra utalva, hogy Neymar 2017 nyarán, 222 millió euróért igazolt át Párizsba a Barcelonától.

A 30 éves klasszis azóta minden sorozatot figyelembe véve 167 mérkőzésen 115 gólt szerzett és 73 gólpasszt adott a PSG színeiben. Neymar azonban hiába teljesített egyénileg jól, a nagyobb mérkőzéseken nem először vallott kudarcot, ráadásul párizsi tartózkodása alatt a PSG kizárólag hazai címeket, bajnokságot és kupákat tudott nyerni, a Bajnokok Ligájában csak egy elvesztett döntőig jutottak 2020-ban. A most futó bajnoki szezonban 17-szer lépett pályára a klubjában, 11 gólt lőtt és 10 gólpassz áll a neve mellett, ami nem rossz, ám ezek többségét a francia bajnokság kisebb csapatai ellen szerezte. Neymart még 2025-ig köti élő szerződés a csapathoz, addig csak átigazolási díj ellenében válthat klubot. A sajtó nem győzi hangsúlyozni, hogy ez talán még beleférne, ám a PSG gyengébb formája elsősorban azért aggasztó, mert vészesen közeleg a Bajnokok Ligája februári folytatása, és ott a franciák kirakatcsapatának a Bayern München lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben.

Borítókép: Nem Neymar a legnépszerűbb futballista a francia sajtóban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.