Az anconai börtönbe került az Olaszországban letartóztatott magyar bajnok

Olaszországban elfogták Pagonyi Róbert többszörös magyar bajnok asztaliteniszezőt, akit 2022-ben nem jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítéltek kábítószer-kereskedelem miatt, de elrejtőzött a hatóságok elől. Pagonyi lebukásához az vezetett, hogy Velencében nem létező címet adott meg lakóhelyeként.

Magyar Nemzet
2023. 02. 28. 9:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Police.hu tájékoztatása szerint a 49 éves, P. Róbertként említett férfi tartózkodási helyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály célkörözési osztály munkatársai a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi és célkörözési főosztálya közreműködésével térképezték fel, majd az olasz hatóságok 2023. február 21-én az olaszországi Montemarcianóban fogták el.

„A férfit még 2022-ben a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélte kábítószer-kereskedelem miatt. P. Róbert azonban nem vonult börtönbe, hanem elrejtőzött a hatóságok elől. A férfi ellen időközben rágalmazás és kábítószer-birtoklás miatt további körözéseket is elrendeltek. Mivel felmerült a gyanú, hogy külföldre szökött, ezért a belföldi elfogatóparancson túl európai és nemzetközi körözést is kiadtak vele szemben, majd felkerült a körözési toplistára” – írta a Police.hu, miként azt is, hogy az illető kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

Pagonyi nem létező címet adott meg

Az olasz Ancona Today sem nevesíti az elfogott személyt, de a beszámolójából egyértelműen beazonosítható Pagonyi Róbert. A lap ugyanis magyar asztaliteniszezőről ír, és az elfogása körülményeiről is beszámol. Eszerint Pagonyit Velencében igazoltatták, és egy nem létező címet adott meg lakóhelyéül, ez vezetett a lebukásához. Montemarcianóban egy ismerőse házában tartózkodott, amikor elfogták. A letartóztatása után a közeli, anconai börtönbe szállították a magyarországi kiadatásáig.

A magyar bajnok asztaliteniszező droggal kapcsolatos ügyletek miatt már korábban is ült börtönben.

Borítókép: Pagonyi Róbertet az olaszországi Montemarcianoban fogták el (Forrás: Anconatoday.it)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.