Levágott disznófej: halálos fenyegetést kapott a futballklub tulajdonosa

A Sampdoria nehéz helyzetben van az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Mindössze a tizenkilencedik, és hétfői, Lazio elleni 1-0-s vereségével a bennmaradás helyett a kiesés felé tett újabb lépést. A szurkolók megelégelték a sikertelenségi sorozatot, és drasztikus lépésre szánták el magukat: halálosan megfenyegették Massimo Ferrero klubtulajdonost.

Magyar Nemzet
2023. 02. 28. 15:22
UC Sampdoria v SS Lazio - Serie A Massimo Ferrero
Massimo Ferrero, the President of Sampdoria during the italian soccer Serie A match UC Sampdoria vs SS Lazio on December 05, 2021 at the Luigi Ferraris stadium in Genova, Italy (Photo by Danilo Vigo/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Danilo Vigo / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sampdoria labdarúgócsapata rettenetes formában kezdte meg az idényt, az első tíz mérkőzésén nyeretlen maradt a Serie A-ban. Így aligha jelentett meglepetést, hogy október elején új edző érkezett az alakulathoz, Dejan Stankovics vette át Marco Giampaolo helyét, de a szerb trénerrel sem javult a helyzet. Idén csupán egy győzelmet arattak, és a 24 forduló alatt gyűjtött 11 pontjukkal csak a 19. helyen állnak a bajnokságban, kilenc ponttal lemaradva a bennmaradást érő 17. helytől.

A szurkolók elégedetlenek, de nem csak a csapat teljesítménye a feszültség forrása. A genovai drukkerek finoman szólva sem kedvelik a Sampdoria tulajdonosát, Massimo Ferrerót, mivel meglátásuk szerint keveset invesztál a klubba, ráadásul hiába érkezett több ajánlat is a megvásárlására, egy üzletet sem sikerült nyélbe ütni. A szurkolók emiatt azzal vádolják Ferrerót, hogy tönkre akarja tenni szeretett klubjukat. 

A helyzet odáig fajult, hogy már a rendőrség bevonására is szükség volt. Mint arról az Origó beszámolt, a fanatikusok egy levágott disznófejet hagytak a klub székháza előtt, ezzel halálosan megfenyegették a tulajdonost és az igazgatóság egyik tagját:  

„Massimo Ferrero és Antonio Romei, a ti fejetek lesz a következő!” – szólt az üzenet.

 

Borítókép: Massimo Ferrero, a Sampdoria elnöke (Fotó: APF/Nurphoto/Danilo Vigo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.