Különleges ajándékot ígértek a Bayern gólvonalon mentő védőjének

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata legutóbbi hét Bajnokok Ligája-szereplését nézve a párizsi gárda ötödször bukott el már a 16 között: szerda éjjel 2-0-ra kikapott Münchenben, így a Bayern ment tovább 3-0-s összesítéssel. Yann Sommer kapus azonban jön egy kamion csokoládéval, Matthijs De Ligt kihúzta a csávából.

Magyar Nemzet
2023. 03. 09. 4:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán Matthijs De Ligt jobban megérdemelte volna, de a találkozó legjobbjának Thomas Müllert választották, aki a lefújás után így értékelt:

– Egy ilyen párharcban mindig vannak időszakok, amikor szenvedni kell, és jól jön némi szerencse. Amikor Matthijs a gólvonalunkon mentett, szerencsénk volt, nagy kérdés, hogyan reagáltunk volna arra, ha a PSG megszerzi a vezetést. Az első félidőben megilletődötten játszottunk, fordulás után azonban minden megváltozott, más mentalitással folytattuk a meccset. Jellemzően megnyertük a párharcokat, sokkal jobban játszottunk, így megérdemelten nyertünk. Kontrák után néhány helyzetet még el is hibáztunk.

Matthijs De Ligt, a megmentő

Yann Sommer arra a kérdésre, hogyan köszöni meg Matthijs De Ligtnek, hogy a hatalmas hibája után (a svájci kapust Hakimi hátulról szerelte) a gólvonalról vágta ki a labdát Vitinha lövése után, azt válaszolta, hogy egy kamiont megtölt svájci csokoládéval, és a védő házának küszöbéig viszi. 

Csak nehogy számon kérje rajta a holland légiós az ígéretét! Amúgy De Ligt az első félidőben egy másik PSG-támadásnál ugyancsak a kapu torkában mentett nagy helyzeténél.

A Bayern Münchennek elképesztő sorozata van az idei BL-ben, mind a nyolc találkozóját megnyerte! A csoportkörben az Intert, a Barcelonát és a Viktoria Plzent is mindkét meccsen legyőzte. Hétszer gólt sem kapott, a gólkülönbsége 21-2!

Forrás: UEFA

– Hatalmas csalódás ez számunkra… – mondta Christophe Galtier, a Paris Saint-Germain vezetőedzője. – Ha sikerült volna megszereznünk a vezetést, minden másképp alakulhatott volna, de nem így történt. Volt egy jó első félidőnk helyzetekkel, tudtunk küzdeni, aztán a második félidőben kaptunk egy nagyon buta gólt. Nyomás alatt játszottunk, de ezzel már a meccs előtt tisztában voltunk.

A tréner utalt rá, hogy amikor a lefújás után bementek az öltözőbe, temetői hangulat uralkodott, és Gianluigi Donnarumma szavai is ezt erősítették meg.

– Rendkívül csalódottak és bosszúsak vagyunk – bökte ki a kapus.

A lefújás után Danilo Pereira még a pálya szélén nyilatkozott, és rávilágított a PSG ismert problémájára is.

– Sajnos azt kell mondanom, hogy a Bayern erősebb volt nálunk. Az első félidőben adódtak ugyan lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk kihasználni, ami a Bajnokok Ligájában megengedhetetlen. Aztán ráadásul náluk jöttek a hibák. A Bayern fizikálisan is erős csapat, a játékosai sok párharcot tudnak megnyerni, és az ellenfelünk ebben a tekintetben egyértelműen fölénk kerekedett. Így pedig nagyon nehéz dolgunk volt. A PSG nagy csapat, büszkének kell lennünk magunkra. Ám ahhoz, hogy előre tudjunk lépni, össze kell tartanunk és csapatként együttműködnünk, nem egyénieskedni. Sok klasszis játékos van nálunk, és nekik is össze kellene tartaniuk…

Forrás: BILD

Nagy kérdés, hogy ezt a problémát továbbra is Galtier-nek kell-e megoldania; nem kizárt, hogy a kiesés után a trénernek meg vannak számlálva a napjai.

– A jövőm nyilvánvalóan az elnöktől függ – reagált tömören a jövőjét firtató kérdésre Christophe Galtier.

Borítókép: Matthijs De Ligt hatalmas mentése (Forrás: Twitter/UEFA Champions League)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.