Újabb pofon Leclerc-nek: máris büntetés várhat rá a Ferrari miatt

Nem elég, hogy a Ferrari meghibásodása miatt Charles Leclerc egy dobogós helyezéstől esett el múlt vasárnap a Formula–1-es Bahreini Nagydíjon, a történtek a monacói pilóta következő futamára is kihathatnak.

Magyar Nemzet
2023. 03. 07. 18:17
Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023 Charles Leclerc
Charles Leclerc of Monaco, Scuderia Ferrari, portrait during the Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix of the 2023 FIA Formula One World Championship from 2 to 5 of March, 2023. Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frédéric Vassaeur csapatfőnök a szezonnyitó előtt arról beszélt, hogy jó hangulat uralkodik a Ferrarinál, optimistán várják a bahreini futamot. Az időmérő még mondhatni jól is sikerült, hiszen csak a Red Bullok előzték meg az olasz csapat pilótáit, a futamon viszont jött a feketeleves, és felsejlett 2022 szelleme: Charles Leclerc műszaki hiba miatt esett ki, ezzel elbukva egy dobogós helyezést. A monacói pilóta keserűen nyilatkozott a balszerencséjéről, pozitívumokat nemigen talált a hétvégében:

– Az első etap jól sikerült, illetve az időmérős stratégiánk helyes volt. Ezenkívül nem sok pozitívumot tudnék kiemelni – vallotta be Leclerc. 

– Az autónkkal egyértelműen dobogós helyezésekért harcolhattunk volna. Sőt, valójában már meg is szereztünk, hiszen nagy előnyünk volt az üldözőkkel szemben. Minden rendben, kár, hogy így végződött. Remélem, hogy rájövünk, hogy mi jelentette a problémát, és többet nem fordul elő ilyesmi.

Így esett ki Leclerc:

Ha igazak a Formu1a.uno értesülései, akkor Leclerc-nek nem lesz sok öröme „a diagnózisban”. Az olasz portálra hivatkozva ugyanis a motorsport.com arról számolt be, hogy a Ferrariban az energiatároló és a vezérlőegység hibásodhatott meg. Leclerc autójában már a bahreini futam előtt is kicserélték a vezérlőegységet, és ebből az alkatrészből mindössze kettőt lehet használni a szezon során, tehát ha egy harmadikra is szükség lesz, az már büntetést von maga után. Így a monacói versenyzőt már akár a következő, Szaúd-arábiai Nagydíjon is hátrasorolhatják.

A tavalyi ezüstérmest nemcsak a saját kiesése, hanem a Red Bull tempója is frusztrálja.

– Azt hiszem, hogy a tesztnapok után még reménykedtünk benne, hogy a jóslatok nem válnak be, de úgy tűnik, hogy tisztán láttuk az erőviszonyokat. A várakozásoknak megfelelően sajnos a versenytempó tekintetében nagy a lemaradásunk hozzájuk képest – mondta letörten Leclerc.

 

Még nem kell temetni a Ferrarit

De mint arra a bahreini futamgyőztes, (Red Bull) is rávilágított, a vasárnapi meghibásodás és a kiesés miatt még nem kell temetni a Ferrarit. Tavaly a Red Bullnak még ennél is szörnyűbb volt a szezonkezdete, mivel mindkét autója egyazon technikai hiba miatt esett ki. Verstappen ráadásul 2022 harmadik versenyén is így járt, aztán sikerült a visszájára fordítani a dolgokat, és megvédte a címét.

– Most kiválóan kezdődött az idény, de tavaly Charles helyzetében voltunk, keserűség töltött el bennünket. A szerencse viszont forgandó, ahogy azt láthattuk tavaly is. Szóval nekünk is fejlődnünk kell – szögezte le Verstappen.

Borítókép: Charles Leclerc Bahreinben (Fotó: AFP/Nurphoto/Gongora)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.