Újabb román futballbotrány: az Arad a magyar bajnokságba szökne?

Csütörtökön 2-1-es vereséget szenvedett az UTA Arad együttese a CFR Cluj vendégeként a román élvonal 28. fordulójában, ami után a klub elnöke, Mészár Sándor a botrányos játékvezetői ítéleteket kritizálta, és elárulta, hogy a szurkolók azt követelik, hogy Romániát elhagyva a magyar bajnokságban induljon a csapat. A drukkerek ezt közleményben cáfolták.

Magyar Nemzet
2023. 03. 05. 9:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészár Sándor elsősorban a játékvezetői ítéleteken háborodott fel a Kolozsváron elszenvedett vereség után, szerinte négyszer is súlyos hibát vétettek az Arad kárára, melyekből csak kettőt sikerült korrigálni a VAR segítségével. A klubelnök szerint a drukkerek már nem tűrik tovább a bírók minősíthetetlen ténykedését, és azt követelik, hogy a román bajnokságot elhagyva Magyarországon induljon az Arad.

– Felháborító, ami a CFR elleni mérkőzésen történt. Mindig korrektek voltunk, sportszerűen viselkedtünk, nem cirkuszoltunk, de a jelek szerint ez manapság nem elég, különösen a mi futballunkban – idézte Mészár szavait a román gsp.ro oldal. – Nehéz távol lenni Bukaresttől… Szégyen, hogy ez a csodálatos közönség szenved. Tucatnyi üzenetet kapok, hogy csatlakozzunk a magyar bajnoksághoz. Arra kérnek a szurkolók, hogy lépjünk vissza a román ligából, aztán menjünk Magyarországra.

Érdekesség, hogy az Arad a hivatalos oldalán közleményben kritizálta a román játékvezetést a meccs után, és listázta az ellene hozott, szerinte téves bírói ítéleteket 2023-ból, összesen hat esetet kiemelve.

Az elnök csúsztat a szurkolók szerint

Mészár súlyos, a magyar bajnokságba szökésről mondott szavai természetesen nagy hullámokat vertek, és onnan kapott pofont, ahonnan talán a legkevésbé várta: az Arad egyik szurkolói csoportja közleményben reagált az elnök szavaira, azokat teljes mértékben és hevesen elutasítva:

„Újabb csúsztatással állunk szemben annak az embernek a részéről, aki úgy vezeti az Aradot, hogy bármilyen hivatalos pozíciója lenne a klubon belül. […] Helytelen a klub helyzetét kizárólag a játékvezetőkre fogni, amikor mindannyian látjuk, hogy a fő okok a hozzá nem értéssel kapcsolatosak. Valójában most pontosan ezt próbálják elérni, hogy eltereljék a figyelmet a klubon belül zajló sokkal súlyosabb problémákról.”

Az Arad hatszoros román bajnok, kétszeres Román Kupa-győztes, ezzel Románia negyedik legeredményesebb csapata. Az együttes a jelenlegi idényben rosszul szerepel, jelenleg a 15. helyen áll a 16 csapatos román élvonalban. Az Arad vezetőedzője a magyar származású Bálint László, akivel 2020-ban feljutott az élvonalba a klub és sikeresen gyökeret vert a legjobbak között.

Idén nem ez az első román futballbotrány, amelynek magyar szála is van: januárban magyargyűlölő rigmusok miatt fújták le a 26. percben a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FCU Craiova 1948 mérkőzését a román élvonal 23. fordulójában.

Borítókép: Az UTA Arad játékosai Magyarországra kerülhetnek? Merész ötlet… (Fotó: UTA Arad/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.