Bunyó Madridban, Hanga Ádám szerencsére kimaradt belőle

Nem egészen két perccel a lefújás előtt tömegverekedés miatt félbeszakadt a Real Madrid–Partizan Belgrád mérkőzés a férfikosárlabda Euroliga negyeddöntőjében. A vendégek 95-80-ra vezettek, amikor kipattant a bunyó. Hanga Ádám szerencsére kimaradt a balhéból.

Magyar Nemzet
2023. 04. 28. 7:11
bunyó, Real Madrid-Partizan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamivel kevesebb, mint két perc volt hátra a mérkőzésből, amely addigra már eldőlt, hiszen a Partizan Belgrád 95-80-ra vezetett. A belgrádiak támadtak, Kevind Punter egy-egyezett a madridi Sergio Llull-lal, aki a kelleténél kicsit keményebb ütközéssel próbálta megállítani. Punter zokon vette a dolgot, amiből kakaskodás, bunyó, sőt a feszült hangulatban szó szerint tömegverekedés kerekedett.

bunyó
A játékvezetőknek nem sikerült a bunyó megfékezése

A jelenetkor a madridiak magyar válogatott játékosa a cserepadon ült, ő legalább kimaradt a bunyóból. Hanga különben is mellékszereplő volt, összesen hat percet játszott, pontot nem szerzett, egy-egy asszisztot, labdaszerzést és labdaeladást jegyzett.

A találkozót nem folytatták, hivatalos végeredmény nincs, de aligha képzelhető el más döntés, mint hogy a bunyó dacára helybenhagyják a végeredményt. A Partizan ez esetben az első után (89-87) a második madridi meccset is megnyerné, tehát a következő két összecsapáson, Belgrádban elég lenne további egy mérkőzést behúznia az elődöntőbe jutáshoz. Madridi szemszögből két idegenbeli győzelem kellene az ötödik meccs kicsikarásához húszezer felhevült drukker előtt a Stark Arénában.

Zseljko Obradovics, az Európa-szerte tisztelt, kilencszeres Euroliga-győztes szakember, a Real Madrid korábbi, a Partizan Belgrád jelenlegi vezetőedzője néhány órával a találkozó után igyekezett megnyugtatni a kedélyeket.

– A kosárlabdázók is érző emberek, és ami történt, az megtörtént. Viszont a meccs után, lehiggadva a játékosok szóba álltak egymással, megbeszélték a történteket, és már nincs semmi probléma. A hazaérkezés után Belgrádban mindenkit arra fogok kérni, hogy ne ez legyen a téma, hanem a kosárlabda. Nekem sok barátom van Madridban, tisztelem a Realt, és azt szeretném, ha ugyanolyan szeretettel fogadnánk majd a spanyol csapatot, amilyen vendégszeretettel fogadtak bennünket itt. Mindenkit nyugalomra fogok inteni. Természetesen a szurkolóink fergeteges biztatásban részesítik majd a mieinket, de semmilyen módon sem fogják bántani a Real Madridot. Szüntelenül ezt fogom kérni tőlük. A kosárlabdára kell összpontosítanunk, mert annál jobb beszédtéma nincs – idézte a köztiszteletben álló trénert a Nemzeti Sport.

A mérkőzés összefoglalója, benne a bunyó:

Borítókép: Így kezdődött a bunyó (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.