Csercseszov sajátosan reagált ifjabb Lisztes Krisztián duplájára

Nem tudta legyőzni a Ferencváros a Fehérvárt hazai pályán az NB I 25. fordulójának a rangadóján, mégis volt ok az ünneplésre az Üllői úton. Ifjabb Lisztes Krisztián, a Fradi egykori közönségkedvenc válogatott középpályásának 17 éves fia két gólt szerzett. Ez a Fradi-tábort dalra fakasztotta, az ifjú Lisztest meghatotta – Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt kevésbé.

Magyar Nemzet
2023. 04. 02. 20:46
Budapest, 2023. április 2. A ferencvárosi Lisztes Krisztián (j) gólt szerez a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lisztes Krisztián nevét énekelte a Fradi közönsége. A fülbemászó dal („Lisztes Krisztián, sallalallala…”) a kilencvenes években megszokott volt, és talán újra divatba jön az Üllői úton. Legalábbis megtette az első lépéseket efelé a korábbi 49-szeres válogatott középpályás fia, ifjabb Lisztes Krisztián, aki a Fehérvár ellen 2-2-re végződött meccsen az első NB I-es góljait szerezte.

Mindezt úgy, hogy korábban három meccsen összesen 28 percet játszott az FTC felnőttcsapatában, aztán 1-0-s hátránynál küldte őt pályára a Fehérvár ellen a második félidőben. Lisztes az 59. percben egyenlített, a 70.-ben pedig már a vezetést szerezte meg a Fradinak.

– Számomra semmi különöset nem jelentett – nyilatkozta Csercseszov az M4 Sport kamerája előtt Lisztes teljesítményére reagálva a meccs után. – Én a Ferencváros edzője vagyok, nekem azt kell tennem, ami a csapatnak a legjobb. Örülök, hogy Lisztes jól szerepelt ma. A válogatottszünetben itt maradt velünk, tudott komoly edzésmunkát végezni, fejleszthettük a játékát, hogy képes legyen azt nyújtani a pályán, amit látni szeretnék tőle.

Azt persze már megszokhattuk, hogy Csercseszov nem érzelgősködik, így nem keltett nagy meglepetést, hogy most sem ragadtatta el magát, amikor egy klublegenda fiáról volt szó.

Maga Lisztes persze máshogy élte meg a két gólt: – Nagyon boldog vagyok, kicsit meg is hatódtam, amikor meghallottam, hogy a szurkolók a nevemet éneklik, de akkor lenne az örömöm felhőtlen, ha nyertünk volna – nyilatkozta a 17 éves játékos, aki azt is elárulta, hogy a 76-os mezszáma az édesapja és az édesanyja születési évére utalnak, ugyanis mindketten 1976-osak.

Csongvai hibája után szót kért az edző

Lisztes mellett egy másik fiatal magyar játékos volt a meccs főszereplője, csak más értelemben. Csongvai Áron nagyot hibázott a Fradi második gólja előtt: a bal oldalon az alapvonal közelében cselezgetett, Traoré leszerelte, Lisztes elé passzolt, ő pedig 4 méterről a kapuba helyezett. Az Újpestről igazolt 22 éves középhátvédet a Fehérvár svéd edzője, Bartosz Grzelak a védelmébe vette.

– Hogy mit mondtam neki, az csak ránk tartozik – jelentette ki Grzelak. – Annyit azért elárulhatok, hogy megerősítettem benne, milyen tehetséges játékos, jó meccse volt, és senkit sem egyetlen hiba határoz meg. Csongvai olyasvalaki, aki hosszú távon vezéregyéniség lehet.

NB I 25. forduló: Ferencváros–Mol Fehérvár 2-2 (0-1), Groupama Aréna, 12 079 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Lisztes (60., 70.), illetve Stopira (7.), Makarenko (78.)

Borítókép: Ifjabb Lisztes Krisztián beveszi a Fehérvár kapuját (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.