Focisulit tartott a Kecskemét Felcsúton az akadémistáknak

Egy hete szenvedte el első vereségét hazai pályán a Kecskemét az NB I-es bajnokság zajló idényében, ám ebből semmi sem érződött Felcsúton: a KTE a 26. forduló első szombati mérkőzésén magabiztosan legyőzte 3-0-ra a Puskás Akadémiát. Banó-Szabó Bence három gólpasszt adott, Horváth Krisztofer duplázott, és az újonc ezzel a sikerrel megerősítette a helyzetét a tabella második helyén.

2023. 04. 08. 16:26
null
20230408 Puskás Akadémia Kecskemét labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokat vacakoltak a csapatok, nem pazaroltak időt az ismerkedésre. Nem telt el egy perc sem, amikor Gruber nagyszerűen adott Plasek elé, aki 11 méterről lőtt, a labda a vetődő Varga kapus kezéről a lécre, onnan pedig a gólvonal elé pattant. Válaszként a Kecskemét is beindult, és több szerencsével járt, mert a 6. percben megszerezte a vezetést: Banó-Szabó vette át a labdát a tizenhatoson belül, kissé jobbra, majd három ember között a középen egyedül érkező Horváth Krisztofer elé tálalt, aki két lépés után hét méterről laposan a kapu közepébe lőtt – 0-1.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila 

A mérkőzés tétje a dobogós helyek elosztása volt. A Kecskemét újoncként a második helyen érkezett a fordulóba, és biztos volt, hogy ott is zár, hiszen behozni most nem lehetett, ám megközelíteni igen. Ez volt a Puskás Akadémia célja, a KTE pedig természetesen próbálta megszilárdítani a pozícióját – a klub már nem a bennmaradásról beszél, hiszen az már régen biztosított, a cél már a dobogó megőrzése.

 

A gól után előbb a vendégek előtt újabb nagy helyzet, majd fokozatosan kézbe ragadta az irányítást a házigazda, és neki is akadt lehetősége az egyenlítésre, ám Szuhodovszki a kapu torkában mentett Puljic elől. Az első félidő végén már fölényben játszott a Puskás Akadémia, de a Kecskemét szervezetten védekezett, kulturáltan futballozott. Az viszont feltétlenül említésre méltó, hogy a vendégek szurkolói jóval hangosabbak voltak a hazaiaknál, ők teremtettek jó hangulatot a Pancho Arénában.

Banó-Szabó Bence (fehérben) három gólpasszt adott Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A fordulás után egy tetszetős támadás végén Horváth Krisztofer duplázhatott volna, ám a büntetőpont közeléből csúnyán fölé és mellé bombázott, majd majd Tóth Balázs védett bravúrral egy közeli fejest, ám néhány másodperccel később már ő sem segíthetett: az 50. percben Banó-Szabó remekül vette észre a középen helyezkedő Szalai Gábort, pontosan ívelt elé, ő pedig 10 méterről kapásból, higgadtan helyezte a labdát a jobb alsó sarokba – 0-2.

És nem állt le a Kecskemét! Öt perccel később Banó-Szabó szerzett labdát a saját térfelén, pompásan indította a felezővonaltól meginduló Horváth Krisztofert, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, ott becsapta a rátámadó Batikot, majd 14 méterről laposan a kapu bal oldalába lőtt – 0-3. Banó-Szabó Bencének ez volt a harmadik gólpassza, édesapja, Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője szép ajándékot kapott a fiától húsvétra.

 

A vendégek nemcsak eredményesen és magabiztosan, hanem olykor látványosan, felszabadultan futballoztak, a felcsútiak pedig csak asszisztáltak nekik ehhez. Némi iróniával úgy is fogalmazhatunk, hogy a KTE focisulit tartott az akadémistáknak. A Puskás Akadémia részéről Puljic még szépíthetett volna, ám először a kapusba, majd a kipattanóból egy védőbe rúgta a labdát, ám ennek már nem volt jelentősége. A Kecskemét nagyszerű játékkal nyert 3-0-ra idegenben, és ezzel megerősítette a második helyét a tabellán. Tegyük hozzá: egy újonctól nem szokványos az ennyire színvonalas futball.

NB I, a 26. forduló

Péntek:

Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-0), Mezőkövesd, 2126 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Dreskovics (55.). Kiállítva: Lagator (Debrecen, 62.)

Szombat:

Puskás Akadémia–Kecskemét 0-3 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 1810 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Horváth K. (6., 55.), Szalai (50.)

Fehérvár–Újpest 17.00 (M4 Sport)

Paks–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap:

Vasas–Honvéd 14.15 (M4 Sport)

Zalaegerszeg–Kisvárda 16.30

Borítókép: A kecskemétieknek minden okuk megvolt az ünneplésre (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.