Szoboszlai és Sallai legközelebbi kő-papír-ollójának nagy tétje lesz

Sorsoltak a Német Kupában, és eldőlt, hogy az elődöntőben Freiburg–Lipcse meccset rendeznek. Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott két támadója, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland közül csak az egyik lehet ott a döntőben. Jöhet az újabb kő-papír olló?

Magyar Nemzet
2023. 04. 09. 21:17
SALLAI Roland; SZOBOSZLAI Dominik
Labdarúgás - Európa-bajnoki selejtező - Magyarország-Bulgária Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly négy magyar játékos lépett pályára a Német Kupa döntőjében, amelyet a Lipcse tizenegyespárbajban nyert meg a Freiburg ellen. Az aranyból így és nyakába is jutott, pedig ezüsttel vigasztalódhatott. Idén nem lesz olyan döntő, amelynek a végén biztos lesz magyar győztes, mert a Lipcse és a Freiburg már az elődöntőben találkozik – viszont így garantáltan lesz magyar érdekeltség a fináléban újra.

 

A legjobb négy között tehát Freiburg–Lipcse és Stuttgart–Eintracht Frankfurt meccseket rendeznek majd a Német Kupában május másodikán.

 

Nem lenne meglepetés, ha Szoboszlai és Sallai kő-papír-ollóval is lejátszaná a csatát a legutóbbi válogatottmeccseken bemutatott emlékezetes játékuk után. Mint ismert, az Észtország elleni felkészülési meccs előtt így döntötték el, hogy melyikük rúgja a tizenegyest, Sallai nyert, aztán kihagyta a büntetőt. Utána sok kritikát kaptak, és a Bulgária ellen megnyert Eb-selejtezőn Szoboszlai szabadrúgásgólja után gólöröm gyanánt adták elő újra a kő-papír-ollót – érdekességképpen: akkor is Sallai nyert.

Hogy lesz-e újabb menet, azt nem tudhatjuk, de az biztos, hogy a Német Kupában a döntőbe jutás a pályán dől majd el. Csapata szempontjából ezért Sallai és Szoboszlai is sokat tehet, s mindketten esélyesnek érezhetik magukat a végső sikerre, hiszen a Lipcse a Dortmundot, a Freiburg a Bayern Münchent búcsúztatta a negyeddöntőben.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Sallai Roland legközelebb a Német Kupa elődöntőjében nézhet farkasszemet egymással (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.