Arrogáns Musiala után arrogáns Kimmich – mi történik a Bayernnél?

Nagy a feszültség a Bayern München háza táján. Julian Nagelsmann vezetőedző váratlan kirúgása és Thomas Tuchel gyors kinevezése után az eredmények és a mutatott játék sem meggyőző egyelőre, a héten lejátszott Freiburg elleni két meccs pedig felszínre hozta az indulatokat. Kedden Jamal Musiala, szombaton Joshua Kimmich sportszerűtlen viselkedése verte ki a biztosítékot.

Magyar Nemzet
2023. 04. 09. 13:43
KIMMICH, Joshua
Frankfurt, 2023. március 24. Joshua Kimmich, a német labdarúgó-válogatott játékosa egy frankfurti sajtóértekezleten 2023. március 23-án. Németország március 25-én Peru ellen játszik barátságos mérkõzést. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München szombaton Mathijs De Ligt bombagóljával 1-0-ra legyőzte csapatát, a Freiburgot idegenben a Bundesligában, s ezzel valamelyest visszavágott ellenfelének a kedden elszenvedett vereségért a Német Kupa negyeddöntőjében. A bajorok alapemnbere, Joshua Kimmich a mérkőzés lefújása után elvetette a sulykot, és a Freiburg drukkerei elé ment ünnepelni, amit a hazai játékosok sem vettek jó néven, dulakodás alakult ki a pályán.

Kimmich persze kapott hideget-meleget, a sportszerűtlenségére vonatkozó vádakat maga is elismerte.

– Örülnie kellett volna a három pontnak, nem pedig provokálni az ellenfél szurkolóit. Ez sportszerűtlen volt, ráadásul teljesen felesleges is – támadta a német válogatott alapemberét Nicolas Höfler, a Freiburg középpályása, aki a keddi kupameccsen fontos gólt szerzett a Bayern ellen.

KIMMICH, Joshua; CAN, Emre
Kimmich kifogásolható viselkedése téma volt Németországban Fotó: Ronald Wittek

– Sok érzelem hozta ki belőlem ezt az egészet – magyarázta Kimmich. – Fontos győzelmet arattunk, főleg mert a kupavereség nagyon fájó volt számunkra. Elragadtattam magam, nem szabadna ilyesmit tennem. Azt is mondhatjuk, hogy sportszerűtlen volt.

Kimmich szerint provokálták őket

Kimmich ugyanakkor felemlegette, hogy a Freiburg szerinte provokálta őket a meccs előtt: – A bemelegítés alatt egy tízperces filmet vetítettek a stadionban a kupameccsről. Ez feldühített. Ettől függetlenül meg tudom érteni azt, aki a reakciómat sportszerűtlennek minősíti, de ezek végül is csak kitörő érzelmek.

A Freiburg vezetőedzője, Christian Streich megértő volt Kimmich irányába, bár azt ő is leszögezte, hogy nem volt szép dolog így viselkedni a szurkolókkal.

– Nyilvánvalóan óriási mentális nyomás alatt volt Kimmich és a Bayern, hiszen kedden megvertük őket, amire senki sem számított. Ugyanakkor a húzása nem volt túl szép dolog. Mi sem rohantunk a Bayern-szurkolók elé a müncheni győzelmünk után. Talán a Bayernnél más a helyzet, mert ők ritkán veszítenek.

Musiala a mezével kért bocsánatot

Streich egy másik arrogánsan viselkedő Bayern-játékossal békét kötött szombaton. A keddi kupameccs után a Freiburg edzője meg akarta vigasztalni a vereség miatt csalódott Jamal Musialát, aki kezezett a mindent eldöntő tizenegyes előtt. Mint kiderült, Streich a fiatal játékos mezét is el akarta kérni, amiről bár bevallotta, hogy ezek a szituációk kellemetlenek neki, de nem magáért teszi, a fiának gyűjti a mezeket.

Musiala azonban nem reagált illendően, Streich kézfogását sem fogadta el, és faképnél hagyta őt.

Ennek a történetnek szombaton pozitív végkifejlete lett, ugyanis Musiala a Bayern győzelme után odament Streichez, megölelte őt, és neki adta a mezét. Ez a minimum tisztelet, amit a Bundesliga és egyúttal az öt topliga legrégebb óta hivatalban lévő vezetőedzője megérdemel (Streich 2011 decembere óta irányítja a Freiburgot, utána Diego Simeone következik a sorban, aki 2012 januárjában vette át az Atlético Madrid vezetését).

– Megöleltük egymást, ez szép volt. A mez a fiamé – árulta el Streich a Musialával való „kibékülés” után.

Bayern München: következik a Manchester City

A két csapat egymás elleni meccsei tehát feszültségektől sem voltak mentesek a héten, az eredmények pedig illettek ehhez: kedden a Freiburg története során először győzött a Bayern otthonában, a müncheniek pedig szombaton a Streich-csapat 12 meccses hazai bajnoki veretlenségi sorozatának vetettek véget.

Elégedettebb így is a Freiburg lehet, amely ott van a kupa elődöntőjében, a bajnokságban pedig továbbra is harcban van a BL-indulásért, az ötödik helyen áll, egy ponttal lemaradva a negyedik Lipcse mögött. Eközben a Bayern Julian Nagelsmann kirúgása után máris elvesztette az esélyét a triplázásra, és nem túl meggyőző formában várja a Manchester City elleni BL-negyeddöntő kedden esedékes első, angliai felvonását.

Borítókép: Joshua Kimmich is elismerte, hogy tette sportszerűtlen volt a Bayern München freiburgi győzelme után (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.